Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consultant politic republican, condamnat la muncă în folosul comunităţii într-un dosar conex al anchetei Muller

judecator justitie

Un judecător din SUA l-a condamnat vineri pe consultantul politic republican Samuel Patten la 36 de luni de control judiciar, 500 de ore de muncă în folosul comunităţii şi 5000 de dolari amendă, într-un caz care şi-a avut originea în ancheta procurorului special Robert Mueller privind presupusa ingerinţă rusă în campania prezidenţială din 2016, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.

În august anul trecut, Patten, care are 47 de ani, a pledat "vinovat", între altele, la acuzaţia de încălcare a legii privind Înregistrarea ca agent străin (FARA), prin faptul că a comunicat cu congresmeni şi organizaţii media din SUA din partea unei formaţiuni politice pro-ruse din Ucraina, Blocul Opoziţiei, fără a declara această activitate Departamentului Justiţiei.

Patten a fost partener de afaceri cu Konstantin Kilimnik, cetăţean rus inculpat în urma anchetei Mueller şi acuzat de legături cu serviciile de informaţii ruse.

El a recunoscut de asemenea că a aranjat cu un terţ, cetăţean american, să cumpere cu 50.000 de dolari patru bilete la învestirea lui Donald Trump din partea unui oligarh ucrainean, care i-a făcut plata printr-un cont cipriot.

Citește și: Liviu Dragnea atacă 'maimuțoii și măscăricii' din UE: Ni s-a spus să facem cu mâna la conducta cu petrol, că așa trebuie să fie integrarea .

Avocatul lui Patten a subliniat că situaţia acestuia este diferită de cea din alte cazuri legate de încălcarea FARA, în care de regulă lobbyişti au încercat să ascundă identitatea clienţilor şi sursa fondurilor.

Acuzarea dăduse la rândul său asigurări că sentinţa împotriva lui va fi una blândă, dată fiind cooperarea lui Patten cu ancheta Mueller.

Între altele, Samuel Patten s-a oferit să fie martor împotriva lui Paul Manafort (fostul director de campanie al lui Trump), care a lucrat la rândul său pentru Blocul Opoziţiei şi care a pledat şi el "vinovat", fiind condamnat în martie la un total de şapte ani şi jumătate de închisoare, pentru diverse fraude.

Cazul lui Patten a stârnit interes la Washington, pe fondul campaniei lansate de Departamentul de Justiţie împotriva activităţilor nedeclarate de lobby.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.