Consumul de alimente ultra-procesate crește substanțial riscul de demență (Studiu)

Autor: Ionel Dancu

Publicat: 02-08-2022

Actualizat: 02-08-2022

Article thumbnail

Sursă foto: medichub.ro

Alimentele procesate și ultra-procesate prezintă un risc major nu doar de cancer, ci și de demență.

Un nou studiu prezentat la San Diego de Asociația Internațională a specialiștilor în Alzheimer leagă consumul regulat de alimente procesate de declinul cognitiv, transmite Știrileprotv.ro.

Concluzia vine după ce 10.000 de brazilieni, cu vârsta medie inițială de 51 de ani, au fost urmăriți de-a lungul a zece ani. Cei care apelează cel mai frecvent la asemenea hrană au prezentat un risc cu 28% mai mare de a fi diagnosticați cu Alzheimer, comparativ cu cei care consumă așa ceva doar ocazional.

Autorii studiului definesc alimentele ultra-procesate drept produse industriale care conțin grăsimi, zaharuri, amidon și alte substanțe izolate proteic, și mai deloc ori deloc hrană integrală.

În mod obișnuit, e vorba de arome, coloranți și emulsificatori artificiali.

Google News
Comentează
Articole Similare
Parteneri