Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consumul de energie electrică a depășit 8200 de MW - România a devenit importator de electricitate

ELECTRICITATE

Consumul naţional de energie electrică este în creştere, pe fondul temperaturilor ridicate din partea de sud a ţării, depăşind 8.200 de MW miercuri la prânz, România fiind importator de electricitate, potrivit datelor Transelectrica, analizate de AGERPRES.

Astfel, la ora 13:10, consumul se ridica la 8.240 MW, producţia era de 7.960 MW, diferenţa de 281 de MW fiind importată.

În topul surselor de generare a energiei se aflau cele hidro - 37%, cărbune - 22%, nuclear - 15,6%, hidrocarburi - 15,04%, fotovoltaic - 8%, eolian - 0,9%, biomasă - 0,6%.

Preţul energiei pe piaţa spot în România, cu livrare miercuri, este de 60,01 euro pe MWh, la egalitate cu cel din Ungaria şi cu 30% mai mare decât cele din Slovacia şi Cehia - 43,11 euro pe MWh.

Energia cu livrare joi va fi şi mai scumpă în România, respectiv 64,12 euro pe MWh, potrivit datelor publicate de bursa de profil OPCOM.

Astfel, România va fi, joi, cea mai scumpă piaţă din regiune, fiind urmată de Ungaria, cu un preţ de 63,77 euro pe MW, în timp ce preţul în Cehia şi Slovacia va fi de 38,20 euro pe MWh

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.