Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consumul de înghețată a crescut foarte mult odată cu ridicarea măsurilor de izolare în Italia

Agerpres
inghetata

Îngheţata, una din micile plăceri ale italienilor, ar urma să traverseze fără probleme pandemia de coronavirus, consumul său revenindu-şi odată cu ridicarea măsurilor de izolare, a anunţat marţi Coldiretti, principalul sindicat agricol din Italia, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Căldura şi dorinţa de plimbare în aer liber a salvat cei 39.000 de producători de îngheţată care au aproximativ 150.000 de angajaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală de 2,8 miliarde de euro", care fac din Italia liderul mondial al sectorului îngheţatei, a subliniat Coldiretti.

În pofida dificultăţilor din perioada de carantină, sectorul îngheţatei "pare să fi redemarat şi pentru că numeroşi italieni, după o lungă perioadă petrecută în casă, au decis să se răcorească cu o îngheţată, inclusiv în timpul săptămânii", a precizat Coldiretti.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

Numai la Roma şi pe litoralul său, aproape 240 de tone de îngheţată au fost consumate în ultimul week-end, "însă succesul este unul generalizat la nivelul întregii peninsule, atât în oraşe cât şi în staţiunile balneare", susţine Coldiretti.

94% dintre italieni sunt consumatori obişnuiţi de îngheţată, şapte din zece o preferă la cornet iar restul la pahar. În medie, fiecare italian consumă anual peste şase kilograme de îngheţată şi preferată este îngheţata artizanală cu arome clasice.

Consumul de îngheţată este susţinut de faptul că în 2020 temperaturile sunt cu 1,41 de grade Celsius peste medie, valori care fac din anul în curs unul din cei mai călduroşi de după 1800, subliniază Coldiretti, care se bazează pe un studiu al Institutului de ştiinţe atmosferice şi ale climei (Isac-Cnr) pentru primele patru luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.