Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consumul excesiv de apă poate avea efecte catastrofale asupra organismului

Anhcea.com
apa

Consumul excesiv de apă, mai ales în intervale scurte de timp, poate afecta într-un mod deosebit de periculos mai multe organe ale corpului, având un efect dăunător mai ales asupra creierului, potrivit Adevarul:

  • Consumul de apă într-o cantitate mai mare decât cea care poate fi procesată de rinichi poate dezechilibra nivelul de sodiu din corp şi, în cazuri extreme, poate duce la leziuni ale creierului, comă şi chiar pierderea vieţii.
  • Principalul motiv pentru care apa poate fi la fel de periculoasă ca otrava rezidă în capacitatea limitată de funcţionare a rinichilor. Aceştia pot procesa între 800 şi 1,000 de mililitri de apă pe oră, iar dacă o persoană reuşeşte să bea mai mult de atât fără să vomite, efectele pot fi catastrofale.
  • Primele manifestări ale intoxicării cu apă vin în forma durerilor de cap, ameţelii şi a unei stări generale de confuzie, dar pe măsură ce presiunea intracraniană creşte, efectele încep să fie tot mai grave: leziuni ale creierului, intrare în comă şi chiar moartea persoanei intoxicate cu apă.

Citește și: Forțele pro-Guvern și alianța anti-PSD se ciocnesc pe 'ruinele' ALDE: Harta teatrului de război la moțiunea de cenzură .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.