Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Containere sanitare' de 5.000 de euro/bucata, soluția Guvernului pentru școlile unde copiii nu au apă să se spele pe mâini

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi mâini

Guvernul discută, în ședința de luni, o ordonanță de urgență privind achiziționarea de 'containere sanitare' pentru școlile care nu acces la apă și canalizare, ca soluție pentru ca elevii să se poată spăla pe mâini în actualul context epidemiologic.

Citește și: Variante de Guvern post-moțiune (surse)

„Se aprobă achiziționarea în condițiile legii de echipamente de protecție medicală și containere mobile sanitare în cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat, pentru decontare din fonduri externe nerambursabile alocate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, în limita valorii apelului de proiecte, la care se aplică mecanismul de art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 105/2016, cu modificările și completările ulterioare. Decontarea echipamentelor de protecție medicală de tip dezinfectanți precum și/sau a containerelor mobile sanitare se va face cu respectarea Regulamentelor Comisiei Europene.

Achiziționarea de containere sanitare mobile este eligibilă pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat care nu au asigurat accesul la rețeaua de apă canalizare, cu condiția contractării în condițiile legii a serviciilor de vidanjare pe toată durata utilizării containerelor medicale mobile, în limita valorii de 5.000 euro echivalentul în lei la data aprobării ghidului solicitantului. Depășirea cheltuielilor cu achiziția de containere sanitare mobile se suportă de către beneficiarul finanțării. Decontarea cheltuielilor cu containerele sanitare mobile urmează regimul de cost simplificat cu obligația beneficiarului finanțării de a depune documente justificative privind costul de achiziție al acestora”, se arată în Ordonanța de Urgență.

De asemenea, Guvernul mai vrea să aloce 100 de milioane de euro pentru tablete în vederea cursurilor online. Tablete vor costa cel mult 200 de euro bucata, cu tot cu internet, ceea ce înseamnă 500.000 de dispozitive:

  • „Se aprobă achiziționarea de echipamente IT mobile, respectiv tablete pentru uz școlar cu acces la internet, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediu on-line, în limita a 100.000.000 euro, echivalentul în lei la cursul de schimb InforEuro din luna august 2020, din care contribuția Uniunii Europene (UE) este de 75.000.000 euro, iar contribuția națională este de 25.000.000 euro”
  • „Finanțarea achiziției echipamentelor IT mobile de tip tabletă pentru uz școlar, prevuzute la alin. (1) se acordă prin granturi din fonduri externe nerambursabile, în limita unei valori de 200 euro/tabletă pentru uz școlar, echivalentul în lei la data efectuării achizițiilor. (5) În valoarea de achiziție a tabletelor  uz școlar vor fi incluse și cheltuieli cu abonamentul lunar la internet dacă prin procedura de achiziție publică este prevăzută această condiție”

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.