Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continentul pe care toți adulții vor fi vaccinați până la finalul anului

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Australia şi-a fixat marţi drept obiectiv vaccinarea, până la finalul anului 2021, a tuturor adulţilor care doresc să o facă, sperând să accelereze campania de vaccinare al cărei ritm lent ameninţă să compromită gestionarea fără probleme a pandemiei de până în acest moment, informează AFP.

Guvernul conservator doreşte ca frontierele ţării să rămână închise până în 2022 şi ca toţi adulţii ''care doresc să se vaccineze'' să primească două doze până la finalul anului.

Continuarea redresării economice a ţării depinde de ''eliminarea efectivă a virusului'', a declarat ministrul de Finanţe, Josh Frydenberg, scrie agerpres.ro.

Australia a reuşit să facă faţă pandemiei de COVID-19 izolându-se de restul lumii şi aplicând măsuri locale de lockdown. Este unul dintre puţinele locuri din lume unde viaţa cotidiană este relativ normală şi unde nu există o amplă propagare a virusului.

Însă un număr foarte mic de australieni sunt vaccinaţi şi au apărut mai multe focare epidemice asociate unor centre de carantină, generând temeri referitoare la perturbarea strategiei ţării pentru a ţine pandemia sub control.

Până în prezent, Australia a asigurat doar 2,5 milioane de doze de vaccinuri, deşi pentru vaccinarea întregii populaţii ar fi nevoie de circa 50 de milioane de doze, ceea ce plasează această ţară cu mult în urma altor state bogate şi a obiectivelor lor de vaccinare.

După o serie de probleme legate de livrarea vaccinurilor şi de utilizarea serului AstraZeneca pentru persoanele care au mai puţin de 50 de ani, guvernul australian este în prezent în discuţii pentru a produce la nivel local vaccinuri pe baza tehnologiei inovatoare ARN mesager.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.