Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă criza în Brazilia: Ce a decis preşedintele

coruptie index

Preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff, a respins vineri apelurile de a demisiona din funcţie, în contextul unei furtuni politice amplificate de scandalul masiv de corupţie, şi i-a acuzat pe oponenţii săi că au provocat o criză ce a adus daune economiei braziliene, relatează agenţia Reuters.

''Nimeni nu are dreptul să-mi ceară să demisionez din funcţia de preşedinte legitim ales'', a declarat Dilma Rousseff presei, precizând că nu are nici o intenţie de a-şi părăsi postul, în pofida celei mai grave recesiuni economice din Brazilia din ultimii 25 de ani. Dilma Rousseff (de stânga), realeasă în 2014, i-a acuzat pe oponenţii săi că au provocat o criză politică despre care ea susţine că a adus daune economiei braziliene, ce a înregistrat un regres de 3,8 % anul trecut. Dilma Rousseff a precizat că poziţia ministrului de finanţe Nelson Barboa în cabinetul ei este sigură.

Partidele de opoziţie încearcă s-o înlăture din funcţie pe Dilma Rousseff printr-o procedură de impeachment în Congres sau să anuleze realegerea ei din cauza unei presupuse folosiri ilegale de bani din mita de la Petrobras, relansând scandalul privind finanţarea campaniei sale. Acuzaţiile de spălare de bani lansate la adresa mentorului şi predecesor al său, fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva, au adâncit criza în această săptămână. Dilma Rousseff a afirmat că mandatul de arestare solicitat joi de către procurorii din statul Sao Paulo pentru Lula da Silva nu a avut nici o bază legală. Preşedinta braziliană a refuzat să confirme în faţa presei informaţiile potrivit cărora lui Lula da Silva i s-a oferit un post în cabinetul ei pentru ca el să aibă o oarecare imunitate în faţa anchetei de corupţie, dar a precizat că ar fi mândră să-l aibă pe fostul preşedinte în guvernul său.

Ancheta amplă de corupţie referitoare la compania petrolieră de stat Petrobras a determinat parlamentari importanţi din cel mai mare partid al Braziliei să se întoarcă împotriva Dilmei Rousseff , ameninţând cu ruperea coaliţiei ei şi sporind şansele de impeachment în cazul preşedintei în acest an, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.