Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă exodul forței de muncă: Români din 18 județe pleacă în Austria cu trenurile speciale trimise de la Viena

breaking news

Şaptezeci şi patru de oameni au sosit, duminică seară, în Staţia CFR Timişoara Nord, pentru a se îmbarca în primul tren trimis din Austria, pentru a duce muncitori în această ţară. Trenul a plecat de la Viena, sâmbătă seara şi a ajuns la Timişoara în cursul zilei de duminică. În Staţia CFR Timişoara Nord au fost luate măsurile de siguranţă pentru ca muncitorii să păstreze regulile de distanţare.

Cei 74 de muncitori din 18 judeţe ale României care vor pleca spre Viena, duminică seară, au deja contracte de muncă în această ţară. Cei mai mulţi au mai lucrat în Austria, iar acum fac schimbul de tură.

După ce vor ajunge la Viena, muncitorii vor fi testaţi pentru coronavirus, iar mai apoi îşi vor prelua locurile de muncă, în special de îngrijire a bătrânilor.

Trenul special de Viena pleacă de la Timişoara în jurul orei 21.00.

Tăriceanu pune tunurile pe Ludovic Orban: 'Guvernul nu e în stare să vină cu un program, este o bâlbâială...'

Potrivit CFR Călători, au fost pregătite două perechi de trenuri pe rutele Viena-Timişoara (în 9 şi 12 mai) şi Timişoara-Viena (în 10 şi 13 mai). "Efectuarea transportului se va realiza cu condiţia ca partea austriacă să colecteze suficiente rezervări pentru ocuparea vagoanelor", a transmis CFR Călători.

Conform sursei citate, toate trenurile vor fi formate numai din vagoane cuşetă, fiecare garnitură având în compunere 5 vagoane cuşetă româneşti şi 5 vagoane cuşetă austriece. Numărul total de locuri într-un tren este de aproximativ 350.

Circulaţia trenurilor speciale se va derula în conformitate cu condiţiile aprobate de Ministerul Transporturilor Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi Ministerul Afacerilor Interne din România.

BREAKING Noi decese înregistrate în România din cauza COVID-19: Bilanțul morților - 961

CFR Călători precizează că OBB şi autorităţile din Austria se ocupă de rezervarea locurilor pentru trenurile special comandate. De asemenea, responsabili de selecţia şi deplasarea pasagerilor cu aceste trenuri sunt agenţiile de recrutare din Austria.

Transportul pasagerilor realizează în conformitate cu prevederile în vigoare referitoare la regulile de distanţare socială, respectiv a regulilor de igienă şi comportament emise de autorităţi pentru protecţia persoanelor şi prevenirea infecţiei cu Covid-19.

La plecarea din Timişoara, au acces în aceste trenuri special comandate de OBB doar persoanele declarate admise de DSP.

Toţi călătorii au obligativitatea să poarte mască de protecţie pe durata călătoriei şi se recomandă utilizarea mănuşilor de unică folosinţă.

Pentru operaţiunile de îmbarcare/debarcare a călătorilor vor fi asigurate culoare special amenajate pentru accesul, respectiv părăsirea organizată a incintei staţiei de cale ferată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.