Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă recuperarea cadavrelor din lacul Van din Turcia: numărul celor morți a ajuns la 61

ISU
mașină căzută în Lacul Morii

La aproape o lună după ce o barcă ce transporta migranţi s-a răsturnat pe Lacul Van din sud-estul Turciei, recuperarea cadavrelor continuă, iar numărul celor care au murit a ajuns sâmbătă la 61, informează dpa, relatează Agerpres.

Citește și: GALERIE FOTO-VIDEO Impresionant: scheletul unui mamut a fost găsit aproape integral în Siberia

Sumbra operaţiune de căutare şi salvare este în desfăşurare, potrivit lui Murat Melet, şeful Asociaţiei pentru Drepturile Omului (IHD) din provincia Van, care a declarat pentru dpa că "traficul de persoane a devenit o afacere şi o profesie în Turcia''.

Ministrul de Interne Suleyman Soylu a declarat că barca ce transporta aproximativ 60 de migranţi s-a răsturnat pe 27 iunie în Lacul Van, în apropiere de graniţa Turciei cu Iranul.

Apreciind, în schimb, la aproape 80 numărul celor care se aflau în ambarcaţiune, Melet a spus că aceştia aleg Lacul Van pentru că "este ruta cea mai ieftină".

Continuarea operaţiunii de salvare după atâta timp dezvăluie o infrastructură inadecvată, câtă vreme autorităţile ştiu unde s-a răsturnat barca, a spus el. "Nu ştim dacă migranţii au fost sau nu blocaţi într-un compartiment ascuns al bărcii'', altfel cei care puteau înota s-au salvat.

Autorităţile au raportat incidentul la cinci zile după ce a avut loc şi încă urmează să ofere detalii despre identităţile victimelor, despre care Melet presupune că ''sunt ţinute ascunse''.

Şeful IHD a spus că incidentul a scos la iveală securitatea slabă a Turciei. ''Nu este pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva ... bărcile de pe Lacul Van nu sunt supravegheate corespunzător''.

Turcia este de multă vreme o poartă spre Europa pentru refugiaţi care pleacă din Siria, Irak, Afganistan, Pakistan, Iran şi alte ţări din cauza conflictelor, persecuţiilor şi sărăciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.