Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă scandalul pentru schimbarea parcului 'Sfântul Ștefan' din București: mai multe asociații se opun inițiativei

www.mediafax.ro
Sfântul Ștefan

Mai multe asociații se opun schimbării denumirii parcului „Sfântul Ștefan” în „Grădina Alexandru Gheorghe Donescu”, considerând că „românii trebuie să rămână ancorați în valorile creștine, singurele care ne pot oferi demnitate și identitate”. Reprezentanții mai multor organizații se opun schimbării denumirii parcului „Sfântul Ștefan” în „Grădina Alexandru Gheorghe Donescu”, după ce Consiliului Local Sector 2 a decis să ceară Consiliului General al Municipiului București (CGMB) acest lucru, informează Mediafax.

„Paradoxal, cel ce l-a realizat, primarul Alexandru Donescu, este și cel care l-a denumit astfel, după ce a primit terenul pe care se află parcul, chiar din partea Bisericii Sfântul Ștefan – Călărași. Ce nu cunosc cei ce doresc acum să schimbe denumirea parcului este faptul că primarul Donescu era chiar epitrop la Biserica Sfântul Ștefan, deci ideea acestei denumiri a parcului este posibil să fi fost luată cu acordul și din dorința sa în cadrul consiliului parohial. Prin cedarea terenului în anii 1935-1936, biserica a rămas cu Sfântul Altar în stradă și s-a consfințit cu jurământ de către Primar și Consiliul Parohial ca terenul să fie în folosul bucureștenilor, iar grădina-parc să poarte denumirea de Sfântul Ștefan după cum ne precizează părintele paroh Constantin Cârlan-Ungureanu. Foarte interesant, nici măcar regimul comunist nu a îndrăznit să schimbe acest jurământ, părculețul purtând numele Sf. Arhidiacon Ștefan chiar și în timpul regimului ateu, de tristă amintire pentru români”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de reprezentanții a zece asociații.

Potrivit semnatarilor, acțiunea de a schimba denumirea parcului se încadrează în seria „acțiunilor multiculturaliste, corect politice, prin care se încearcă ștergerea tuturor reperelor identitare creștine din spațiul public în vederea construirii la nivel cultural și social a unui nou spațiu fără repere și fără valori, cu ținta finală individul – care se dorește a fi unul care vine de nicăieri și merge spre niciunde”.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

„Ne opunem categoric acestei viziuni nihiliste și considerăm că românii trebuie să rămână ancorați în valorile creștine, singurele care ne pot oferi demnitate și identitate. În consecință, schimbarea denumirii parcului Sfântului Arhidiacon Ștefan din București este un act abuziv care încalcă jurământul făcut de însuși primarul Donescu cu biserica Sfântul Ștefan, unul prin care se încearcă ștergerea din memoria bucureștenilor a reperelor identitare creștine”, potrivit scrisorii deschise semnată de Forumul Organizațiilor pentru România, Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință, Asociația pentru Civilizație Ortodoxă, Federația Organizațiilor Pro Vita din România, Frăția Mihai Viteazul, Asociația Basarabii, Straja Carpaților, Starea de Libertate, Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni, Grupul NOI – Neam – Onoare - Identitate și General-Maior Aviator veteran de război Radu Theodoru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.