Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contraatac dur din PNL la afirmațiile ambasadorului Ungariei la București

romania ungaria

Senatorul liberal Marius Obreja afirmă că maghiarii din România beneficiază de toate drepturile fundamentale şi îi transmite ambasadorului ungar, Botond Zakonyi, că are preocupări nedemne pentru funcţiile politice înalte.

Citește și: DEZVĂLUIRE șocantă: Călin Popescu Tăriceanu va fi ARESTAT

"Ţin să reamintesc ambasadorului Ungariei la Bucureşti, Botond Zakonyi, că maghiarii din România sunt egali în autonomie, ca şi în toate celelalte drepturi fundamentale, cu orice cetăţean al statului român, potrivit Constituţiei României. Ca oricare altă minoritate naţională, comunitatea maghiară se bucură de ocrotirea drepturilor fundamentale şi are acces liber la educaţie, sănătate, administraţie, reprezentare în Parlament. Retorica naţionalistă păguboasă, revenirea la tensiunile interetnice ale anilor '90, reluarea provocărilor pentru acordarea autonomiei pe criterii etnice sunt preocupări nedemne pentru funcţiile politice înalte şi nepotrivite în contextul actual de securitate extrem de fluid", spune Obreja, într-un comunicat.

Citește și: Până la urmă am aflat ce a făcut: Străinii au publicat noi poze cu Victor Ponta / FOTO

El pune "toate aceste provocări la adresa statului român pe lipsa de inspiraţie a politicienilor maghiari în depăşirea propriilor probleme interne, legate fie de libertatea de exprimare, fie de declinul economic, fie de respectarea drepturilor omului în privinţa imigraţiei" şi le recomandă "să îşi îndrepte atenţia către alte zări".

Citeste si: Cum a trecut Messi pe lângă Victor Ponta fără să-l bage în seamă / VIDEO

"Comunitatea maghiară se bucură de respectul majorităţii, iar alegerea recentă a preşedintelui Klaus Iohannis, care aparţine unei alte etnii decât cea majoritară, reprezintă o dovadă intangibilă a şanselor egale de care se bucură orice cetăţean al României", conchide liberalul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.