Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contraatac fulgerator al rușilor: mai multe localități pierdute în ultimele zile au fost recucerite

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Armata ucraineană pare că a terminat „benzina”, după cateva zile de înaintarea,. Unitățile armatei ruse au fost reorganizate și au trecut la contraatac, fiind deja reocupate mai multe localități pierdute zilele trecute.

Guvernatorul ucrainean al regiunii Luhansk, Serhi Haidai, semnalează, miercuri, că militarii Federaţiei Ruse s-au întors în Kreminna, oraş pe care l-au părăsit în urmă cu o zi.

"Invadatorii speriați au fugit înapoi în Kreminna, au dat jos toate steagurile (ucrainene - n.r.) pentru a arăta că s-au întors, că sunt acolo. Dar cred că acest lucru este temporar", a declarat Haidai, relatează Rador.

Potrivit șefului ucrainean al regiunii Harkiv, populaţia locală este foarte încurajată de succesele înregistrate de armata ucraineană şi de partizani, de faptul că steagurile ţării sunt arborate, din nou, în diferite zone - în ​​Svatove, Kreminna şi Starobilsk.

Drept răspuns, rușii recurg la represalii.

„Au început să taie Internetul, pentru a arăta că sunt acolo și pretind că nu observă cozile lungi de kilometri formate de cei care pleacă spre Luhansk sau Federația Rusă" - a transmis Haidai, într-o declaraţie de presă.

Vezi și: Rusia răspunde în forță: a pornit atacuri aeriene de amploare și acuză Ucraina de atrocități în Harkov

Totodată, potrivit guvernatorului, Forțele Armate ale Ucrainei mai trebuie să se pregătească pentru o contraofensivă în regiunea Luhansk.

"Eu înțeleg că, după operațiunea genială din regiunea Harkiv, oamenii se așteptau să înregistrăm un interviu la Luhansk, dar să fim realiști, acest lucru, din păcate, nu se va întâmpla, deși cu toții ne dorim foarte mult. Trebuie să pregătim un contraatac și să-l desfăşurăm la fel de bine cum a făcut generalul Sirski în regiunea Harkiv" - a adăugat Haidai, referindu-se la Oleksandr Sirski, şeful Forțelor Terestre ale Ucrainei.

Comandantul Sirski este cel care a elaborat planul pentru contraofensiva ucrainenilor din regiunea Harkiv şi a apărat Kievul și direcția nordică.

Vezi și: Armata ucraineană își continuă marșul - Guvernatorul din Luhansk anunță că rușii s-au retras dintr-un oraș cheie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.