Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contraatacul lui Eugen Tomac la acuzațiile procurorilor: Stop, până aici!

tomac

Într-un comentariu pe blogul său de pe STIRIPESURSE.RO, deputatul PMP Eugen Tomac răspunde la acuzațiile procurorilor de la PÎCCJ.

Citește și: Omul în care Băsescu a investit totul n-are scăpare: Ce probe au procurorii împotriva lui Tomac

”Stop, pana aici! Am știut dintotdeauna ca, odată ce mă implic in politica, trebuie sa accept sa fiu supus criticii publice, sa fac fata atacurilor politice si chiar sa fiu ținta in dezbateri de interes pentru societate. Nu sunt un naiv sau un idealist care sa se ascundă in spatele unor sloganuri "patriotice" atunci când trebuie sa justific anumite demersuri pe care le-am întreprins.

Citește și: EXPLOZIV Secretul lui Mihai Răzvan Ungureanu, dezvăluit după 14 ani

Dezbaterea care se crează in jurul unui subiect care mă preocupa in mod deosebit m-a determinat sa scriu aceste rânduri. Nu e un secret faptul ca sunt profund atașat de cauza romanilor din Basarabia si sunt implicat activ in acest proces din perioada studenției.

Citește și: Rovana Plumb îl dă de gol pe Victor Ponta: Ce va face fostul președinte al PSD / VIDEO

R. Moldova nu este doar un stat vecin României. La est de Prut avem un alt stat românesc, aflat sub amenințare directa încă de la crearea sa, când Rusia a provocat un război in regiunea transnistreana. De atunci si pana in prezent armata rusa se afla ilegal pe teritoriul statului vecin.

Citește și: Liviu Dragnea a dezvăluit strategia SECRETĂ pentru PSD: Nu avem timp pentru nume noi

In acest stat unde 85% din populație vorbește limba romana, limba rusa domina in sfera IT, economie si media.

Piața media in proporție de aproape 80% este in limba rusa. Televiziuni, posturi radio, ziare, reviste, inclusiv cărțile in limba rusa sunt mai ieftine. Având in fata acest peisaj, am susținut si sunt mândru de asta, crearea postului Radio România in R. Moldova.

Citește și: Elena Udrea revine în forță: Cum a fost surprinsă de paparazzi

Radio Chișinău este astăzi singura instituție media de peste hotare in limba romana al cărei proprietar este statul român. O inițiativă care s-a realizat cu mari dificultăți, cu implicarea mai multor instituții ale statului roman si cu dăruirea unor oameni de buna credință. Acest subiect nu ar fi existat astăzi, daca nu m-as fi implicat eu in realizarea sa.

Mi-as dori însă ca instituția "Radio Chișinău", cea care a fost inițial creată in 1939 si desființată in perioada sovietică, sa-si ducă mai departe menirea pentru ca romanii de acolo trebuie sa știe ora exacta a Bucureștiul, nu doar a Moscovei.

Regret ca lupta politica arată uneori micimea oamenilor politici. Când a fost inaugurat Radio Chișinău, pe 1 decembrie 2011, liderul USL de atunci a salutat in termeni glorioși reușita. Cum a ajuns premier, Victor Ponta a cerut închiderea acestui post prin plângerea făcută împotriva mea. Nu e nimic nou, suntem deja obișnuiți cu acest comportament al unui personaj care a făcut mult rău României.

Îmi pare rău ca oameni de buna credință sunt astăzi ținta unor critici nemeritate si sper ca acest subiect sa fie tratat cu mult profesionalism, si nu in termeni de profitabilitate.

Despre mine puteți spune orice si oricât, lăsați însă România sa se exprime si la Chișinău!”, e mesajul lui Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.