DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

DESPRE RADIO CHISINAU

Radio Chisinau

Stop, pana aici! Am știut dintotdeauna ca, odată ce mă implic in politica, trebuie sa accept sa fiu supus criticii publice, sa fac fata atacurilor politice si chiar sa fiu ținta in dezbateri de interes pentru societate. Nu sunt un naiv sau un idealist care sa se ascundă in spatele unor sloganuri "patriotice" atunci când trebuie sa justific anumite demersuri pe care le-am întreprins.

Dezbaterea care se crează in jurul unui subiect care mă preocupa in mod deosebit m-a determinat sa scriu aceste rânduri. Nu e un secret faptul ca sunt profund atașat de cauza romanilor din Basarabia si sunt implicat activ in acest proces din perioada studenției.

R. Moldova nu este doar un stat vecin României. La est de Prut avem un alt stat românesc, aflat sub amenințare directa încă de la crearea sa, când Rusia a provocat un război in regiunea transnistreana. De atunci si pana in prezent armata rusa se afla ilegal pe teritoriul statului vecin.

In acest stat unde 85% din populație vorbește limba romana, limba rusa domina in sfera IT, economie si media.

Piața media in proporție de aproape 80% este in limba rusa. Televiziuni, posturi radio, ziare, reviste, inclusiv cărțile in limba rusa sunt mai ieftine. Având in fata acest peisaj, am susținut si sunt mândru de asta, crearea postului Radio România in R. Moldova.

Radio Chișinău este astăzi singura instituție media de peste hotare in limba romana al cărei proprietar este statul român. O inițiativă care s-a realizat cu mari dificultăți, cu implicarea mai multor instituții ale statului roman si cu dăruirea unor oameni de buna credință. Acest subiect nu ar fi existat astăzi, daca nu m-as fi implicat eu in realizarea sa.

Mi-as dori însă ca instituția "Radio Chișinău", cea care a fost inițial creată in 1939 si desființată in perioada sovietică, sa-si ducă mai departe menirea pentru ca romanii de acolo trebuie sa știe ora exacta a Bucureștiul, nu doar a Moscovei.

Regret ca lupta politica arată uneori micimea oamenilor politici. Când a fost inaugurat Radio Chișinău, pe 1 decembrie 2011, liderul USL de atunci a salutat in termeni glorioși reușita. Cum a ajuns premier, Victor Ponta a cerut închiderea acestui post prin plângerea făcută împotriva mea. Nu e nimic nou, suntem deja obișnuiți cu acest comportament al unui personaj care a făcut mult rău României.

Îmi pare rău ca oameni de buna credință sunt astăzi ținta unor critici nemeritate si sper ca acest subiect sa fie tratat cu mult profesionalism, si nu in termeni de profitabilitate.

Despre mine puteți spune orice si oricât, lăsați însă România sa se exprime si la Chișinău!

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.