Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contrabandiștii de țigări au spart 3 baraje ale poliției

tigari

Procurorii DIICOT şi lucrători de poliţie din cadrul IPJE Suceava - SICE au efectuat miercuri 28 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Suceava, Maramureş, Timiş, Caras-Severin şi Hunedoara, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări specializată în contrabandă cu ţigări.

Potrivit unui comunicat al DIIOCT, în perioada 2014 - 2015, membrii grupării au introdus pe teritoriul României, din Ucraina, prin sustragere de la controlul vamal, importante cantităţi de ţigarete, ce erau ulterior valorificate pe teritoriul naţional.

Din probele administrate în cauză a rezultat că membrii grupării transportau ţigaretele cu ajutorul unor utilitare sau prin intermediul unor servicii de curierat.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de aproximativ 1 milion de euro.

În noaptea de marţi spre miercuri, cu ocazia unui flagrant realizat pe raza judeţului Cluj, membrii grupării, în încercarea de a-şi asigura scăparea, au spart trei baraje ale poliţiei, reuşindu-se oprirea unuia dintre autoturisme pe raza localităţii Aiud.

De asemenea, cu ocazia unui control rutier efectuat pe raza municipiului Oradea, a fost identificat liderul grupării care acţiona pe raza municipiului Sighet, având asupra sa suma de 50.000 euro şi 30.000 lei.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava vor fi aduse la audieri 20 de persoane.

Suportul de specialitate tehnic şi informativ a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii. În cursul investigaţiilor s-a beneficiat de suportul DIPI şi DOS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.