Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pe o porțiune de cale ferată din județul Suceava a fost semnat de către CFR

Mapio.net
cale ferată

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA şi Asocierea TPF Inginerie SRL - ISPCF - Baicons Impex SRL au semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru modernizarea liniei CF Ilva Mică-Pojorâta, în valoare de 49,314 milioane lei (fără TVA), conform Agerpres.

Conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, contractul vizează modernizarea liniei CF Ilva Mică - Pojorâta, subsecţiunea 2 a tronsonului Apahida - Suceava, pentru viteza maximă de circulaţie a trenurilor de călători cu 160 km/h, respectiv cu 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Studiul de fezabilitate şi Proiectul Tehnic au drept scop identificarea soluţiilor optime pentru modernizarea liniei de cale ferată, atât din punct de vedere tehnic, operaţional, economic, financiar, cât şi al impactului asupra mediului şi al schimbărilor climatice.

Obiectivul general al contractului de prestări servicii este modernizarea infrastructurii feroviare între Ilva Mică şi Pojorâta, pentru integrarea unui transport durabil între regiunea Centrală şi Nord-Estică a ţării, asigurarea dezvoltării socio-economice a zonelor traversate, îmbunătăţirea competitivităţii economice a României şi asigurarea condiţiilor necesare pentru creşterea numărului de pasageri şi a volumului de mărfuri transportate pe reţeaua TEN-T.

De asemenea, contractul prevede şi atingerea unor importante obiective specifice, precum: creşterea numărului de călători în oraşele importante din ţara noastră, inclusiv creşterea numărului de turişti; creşterea vitezei de deplasare şi reducerea timpului de călătorie atât pe tronsonul analizat, cât şi pe întreg Coridorul de transport; îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie şi de siguranţă a circulaţiei, gestionând în acelaşi timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene; eficientizarea transportului de mărfuri.

"Studiul de fezabilitate şi Proiectul Tehnic vor respecta legile, reglementările, directivele, standardele, instrucţiunile specifice şi metodele în vigoare, cu respectarea conformităţii standardelor impuse pentru Coridoarele TEN-T şi asigurarea specificaţiilor tehnice de interoperabilitate pe teritoriul României", se menţionează în comunicat.

Valoarea contractului este de peste 49,314 milioane lei (fără TVA), sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri alocate prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei - CEF Sector Transport, în procent de 85% din valoarea eligibilă şi de la Bugetul de Stat. Durata de finalizare a contractului este de 23 de luni.

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA - companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.