Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum ar plănui contraofensiva ucraineană fostul comandant NATO în Europa

defense.gov
Philip Breedlove

General cu 4 stele Philip Breedlove, fostul comandant suprem al forțelor NATO din Europa, a declarat joi, la Antena 3, că din punctul său de vedere contraofensiva ucraineană ar trebui să înceapă în Crimeea.

„Ucrainenii au învins Rusia stretegic la nord de Kiev, au învins strategic la nord și nord-vest de Harkov, au învins Rusia operațional lânga Herson și acum se pare că vor învinge Rusia tactic în vecinatatea Bahmut. Deci cand Vestul dă Ucrainei ce are nevoie să câștige, Ucraina luptă și câstigă. Dacă le dăm ce le trebuie să câstige, subliniez să câștige, vor învinge Rusia și războiul se va termina mai repede”, a declarat generalul.

„Dacă ar fi să plănuiesc eu contraofensiva, as spune că cel mai important este tăierea coridorului spre Crimeea, tăierea resurselor de apă, distrugerea podului Kerci, să izoleze astfel Crimeea și apoi să începi ofensiva în adâncime. Dar nu terestru, ci aerian”, a adăugat fostul comandant al trupelor NATO.

Spaimele Vestului

Întrebat cum comentează faptul că Rusia susține că Donbas și Crimeea sunt teritorii rusești acum și un atac asupra lor ar îndreptăți Rusia să folosească arme nucleare tactice pentru a-și apăra teritoriul, generalul a răspuns:

„Armata lui Putin îl lasă baltă în Ucraina, atacul militar eșuează. Dar unde reușește Putin este în războiul de intimidare, sau cum spunem în armată, în războiul de descurajare. Vestul a spus de ce se teme, de folosirea armelor nucleare și de extinderea războiului. Și ce ne spune zilnic Putin? Cineva vorbeste în Rusia tot timpul de posibilitatea folosirii armelor nuclare și că războiul se va extinde și militari NATO vor muri în Europa”.

Apărarea României

Fostul comandant a adăugat că România va fi protejată în eventualitatea unui atac.

„Președintele nostru și NATO au spus același lucru, că vom apăra fiecare centimetru din NATO. V-aș asigura de asta. Romania poate sta liniștită, NATO va fi acolo”, a precizat generalul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.