Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contraofensiva ucraineană a obosit. Armata rusă a construit noi linii defensive și forțează flancurile ucrainene

Defence Express
RAAM tun artilerie Remote Anti-Armor Mine System

Trupele ucrainene nu au reușit să elibereze niciun oraș de când au anunțat capturarea satului Robotine la sfârșitul lunii august.

Lipsa unor progrese ucrainene substanţiale pe frontul din provincia Zaporijjia, din sud-estul Ucrainei, le oferă rușilor timp să pună noi câmpuri minate în zona orașului Tokmak, a avertizat, astăzi, Centrul Ucrainean de Strategii în buletinul său zilnic, relatează La Razon preluat de Rador Radio Romania.

"Întârzierea înaintării forțelor Grupului Operațional Strategic Tavria în direcția Tokmak îi oferă adversarului posibilitatea de a 'semăna'  noi câmpuri minate în interiorul pozițiilor sale defensive", se arată în raportul acestui think tank.

Potrivit buletinului, atacurile rusești împotriva flancurilor forțelor ucrainene care luptă în acea zonă a frontului din provincia Zaporijjia obligă Kievul să desfășoare mai multă artilerie pentru a rezista acestor atacuri.

Ucraina continuă ofensiva în direcția orașului Tokmak și Melitopol, dar nu a reușit să elibereze niciun alt oraș de când a anunțat capturarea satului Robotine la sfârșitul lunii august.

Potrivit raportului de joi al Statului Major General de la Kiev, forțele ucrainene au respins atacurile rusești în ultimele 24 de ore în împrejurimile Novodarivka, Verbove și Robotine, toate situate în zona fierbinte a frontului Zaporijjia.

În pofida lipsei unor progrese substanțiale, Statul Major explică că trupele ucrainene îşi continuă ofensiva și provoacă zilnic grele pierderi umane și materiale inamicului.

În ultimele ore, Forțele Aeriene Ucrainene au raportat doborârea a 24 din cele 29 de drone kamikaze Shahed lansate de Rusia peste regiunile Odesa, Mikolaiv (sud) și Kirovograd (centru). În cursul nopții "ocupanții au atacat Ucraina cu drone ofensive de tip Shahed din direcția sud", se arată în raportul Fortelor Aeriene, care explică că lansările au fost efectuate de pe teritoriul Peninsulei Crimeea, ocupate de Rusia din 2014.

Potrivit lui Serghei Bratciuk, de la Administrația Militară a regiunii Odesa, cinci Shahed au fost interceptate peste acea regiune ucraineană, care este o țintă prioritară a Rusiei din iulie, când forțele Moscovei au început să lovească portul și infrastructura agricolă ucraineană.

Bratciuk a adăugat că alte 9 drone au fost doborâte peste Kirovohrad, unde unul dintre dispozitivele care nu au putut fi interceptate a lovit un "obiect de infrastructură", provocând un incendiu. Autoritățile nu au comunicat încă bilanțul daunelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.