Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contre în coaliţie: Omul lui Kovesi, ajuns deputat USR, dă atacul la liderul deputaţilor UDMR

Facebook
Mihai Polițeanu

Desfiinţarea SIIJ rămâne un subiect fierbine în coaliţia de guvernare. Contrele USR-UDMR par a fi departe de final. Cel mai nou atac vine de la deputatul USR Mihai Poliţeanu, omul care în 2017 a făcut plângere penală la DNA în cazul OUG 13, plângere care a dus la deschiderea unei anchete neconstituţionale. Poliţeanu sare în apărarea ministrului Justiţiei şi îl atacă pe liderul deputaţilor UDMR.

"Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Botond Csoma, sare de orice limită a obrăzniciei cu declarațiile la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion. Asta după ce a băgat pe gât coaliției un amendament rușinos la proiectul de desființare a Secției speciale, organul politic al lui Dragnea de intimidare a magistraților independenți.

Cer UDMR să se delimiteze de aceste declarații și să nu mai blocheze desființarea SIIJ, reforma legislației electorale sau reforma Legii adunărilor publice, proiecte fundamentale pentru schimbarea în bine a României", scrie Poliţeanu pe Facebook.

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Csoma Botond, a afirmat, vineri, că ministrul Stelian Ion abordează subiectul Justiţiei ca un "politruc".

"Am remarcat faptul că, din nefericire, domnul ministru Stelian Ion abordează subiectul Justiţiei ca un politruc. Este inadmisibil ca acest subiect să fie politizat şi să nu avem un dialog raţional, bazat pe argumente clare, care să expună situaţia reală. Este de neacceptat ca ministrul Justiţiei să ridiculizeze o opinie exprimată de CSM, aceea prin care a dat un aviz negativ proiectului iniţiat de dânsul, şi, în acelaşi timp, să ignore raportul Inspecţiei Judiciare, care semnalează nişte probleme sistemice grave, care pot afecta independenta judecătorilor", a precizat liderul deputaţilor UDMR, într-o declaraţie pentru STIRIPESURSE.RO.

Potrivit acestuia, "în mandatul trecut, în calitate de deputat, ministrul Stelian Ion, a fost un fel de portavoce care acţiona potrivit unor sloganuri politicianiste". "Sper, însă, că, de acum, domnul Stelian Ion îşi va lua în serios atribuţiile de ministru al Justiţiei şi nu va rămâne un fel de trompetă care acompaniază nişte lozinci folosite în scopuri electorale", a adăugat Csoma Botond.

Anterior, Stelian Ion atacase UDMR pentru că solicită garanţii pentru magistraţi odată cu desfiinţarea SIIJ şi pentru că în 2018 a votat pentru înfiinţarea Secţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.