DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Contre interne la Poșta Română: tensiune în conducere pentru reorganizarea instituției

Radu Pop
www.radiocluj.ro
Poșta Română

Poșta Română a început anul 2022 cu o serie de tensiuni la nivelul conducerii, generate de viziunile diferite ale directorilor cu privire la viitorul companiei. În timp ce directorul general interimar, Valentin Ștefan, plănuiește o reorganizare a structurii centrale, activitatea sa ca manager este pusă la îndoială de directorul care se ocupă de control și investigații interne în companie, Valentin Cristescu, informează într-o anchetă Mainnews.ro.

Contrele dintre cei doi fac și obiectul unei acțiuni în instanță. Concret, Valentin Cristescu este cercetat disciplinar, după ce ar fi refuzat să fie detașat pe o perioadă determinată de timp la filiala din Cluj, potrivit directorului general interimar.

„A fost o solicitare din partea sucursalei, în care au rugat compania să le pună la dispoziție o persoană cât mai bine pregătită pe domeniul acesta de activitate și, evident, cred că directorii ar trebui să fie cei mai bine pregătiți. Domnul Cristescu a considerat că este sub demnitatea dânsului și a refuzat să se ducă. Este încălcarea procedurilor interne de activitate și o problemă de exemplu, de model, pe care un director ar trebui să îl afișeze, mai ales un director cu greutatea funcției pe care o deține dânsul”, a declarat Valentin Ștefan, pentru Main News.

Doar că Valentin Cristescu consideră că acțiunea disciplinară este nefondată și a atacat-o în instanță, argumentând că maniera în care angajatorul a procedat în cazul delegării este subiectivă, discreționară și abuzivă.

„Ultimul dialog cu dumnealui l-am purtat înscriindu-mă în audiență cu o cerere. Dacă dumneavoastră considerați că, ca și director general, nu vorbești cu directorul structurii de control managerial intern decât după ce acesta se înscrie în audiență, cred că spune multe despre cum își conduce compania”, susține Valentin Cristescu, într-o declarație acordată Main News.

Valentin Ștefan, directorul general, a explicat că plănuiește o reorganizare a companiei, în special în cazul structurii centrale, care, în viziunea acestuia, este suprapopulată și are atribuții redundante. Totodată, dă asigurări că nu vor fi afectate structurile regionale și județene, în special locurile de muncă ale celor cu atribuții operaționale, precum poștașii sau șoferii.

Cristescu, în schimb, susține că, deși Valentin Ștefan spune că structura centrală este suprapopulată, directorul general are un număr foarte ridicat de consilieri, plătiți de din bugetul Poștei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.