Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controale in biserici si manastiri, in ajun

biserica-cotroceni

Lucrătorii Inspecţiei de prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au demarat o acţiune de control în bisericile şi mănăstirile din judeţ, a declarat joi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ramona Nistor.

Potrivit sursei citate, controalele vor urmări atât identificarea unor posibile surse de producere a incendiilor în lăcaşele de cult, cât şi luarea unor măsuri urgente de prevenire a acestora.

"În primul rând verificăm starea de funcţionare a instinctoarelor, modul de amplasare a surselor de încălzit în timpul slujbelor specifice sărbătorilor ortodoxe şi nu numai în perioada 25 decembrie 2015- 8 ianuarie 2016, a instalaţiilor electrice şi a spaţiilor în care se pun lumânări aprinse", a precizat Nistor, pentru Agerpres.

Reprezentanta ISU Mehedinţi a arătat că, în perioada care urmează, se aşteaptă un aflux de persoane în bisericile şi mănăstirile judeţului, motiv pentru care acestea trebuie protejate împotriva incendiilor.

"Solicităm preoţilor parohiilor Episcopiei Severinului şi Strehaiei să ia măsuri pentru deblocarea căilor de acces în lăcaşe de cult şi în preajma acestora, astfel încât, în cazuri de incendii, echipajele noastre să acţioneze cu operativitate", a afirmat Nistor.

În context, ea a mai arătat că "din toate lăcaşele de cult vor fi îndepărtate produsele inflamabile şi instalaţiile electrice şi termice improvizate, în caz contrar persoanele vinovate de tergiversarea acestor măsuri vor fi trase la răspundere".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.