Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controalele cerute de CSM după cazul Caracal, în pericol: Guvernul reduce drastic bugetul Inspecţiei Judiciare

inspectia inchisa

În toiul verificărilor după cazul de la Caracal, Guvernul pregăteşte o rectificare bugetară importantă, prin care va tăia nu mai puţin de 20% din bugetul Inspecţiei Judiciare. Astfel, controalele cerute de Secţia pentru procurori a CSM, la DIICOT şi la parchetele de judecătorii şi tribunale, pe tema dosarelor cu dispariţii de persoane, ar putea fi blocate.

Bugetul Inspecţiei Judiciare pe anul 2019, votat în luna februarie în Parlament, este de 53.778.000 de lei. La rectificare ar urma să se taie 10.743.000 de lei din bugetul instituţiei care se ocupă de cercetarea disciplinară a magistraţilor.

Pe lângă cele două controale cerute de Secţia pentru procurori a CSM, Inspecţia Judiciară mai desfăşoară în această perioade şi alte verificări legate de cazul Caracal, cum ar fi cea legată de procurorul de caz de la PJ Caracal şi de situaţia de la DIICOT Craiova, structură care a instrumentat cazul Luizei, prima fată dispărută în Caracal. Alături de acestea, Inspecţia Judiciară desfăşoară sau are în pregătire numeroase alte controale punctuale sau tematice, printre care cel care vizează retrocedările.

Rectificarea bugetară pregătită de Guvernul ar putea astfel să facă imposibilă deplasarea inspectorilor judiciari în ţară, la cele peste 200 de parchete indicate de CSM, inclusiv la una dintre cele mai complexe structuri - DIICOT, pentru verificările pe dosarele de dispariţii de persoane şi omor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.