Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Control al Guvernului la firma acuzata ca il influenteaza pe Iohannis / surse

padure lemne defrisari

Corpul de control al Ministerului Mediului a efectuat joi verificari la sediile companiei austriace Holzindustrie Schweighofer, potrivit unor surse din administratie. Ministrul s-a autosesizat dupa ce in presa au fost prezentate detalii despre faptul ca grupul austriac ar accepta cu buna stiinta si ar recompensa printr-un sistem de bonificatie lemnul taiat ilegal din padurile din Romania.

Sediile vizate de controale au fost cele din Sebes si Radauti. Corpul de control al ministerului incearca sa afle daca se confirma suspiciunile legate de acceptarea lemnului din taierile ilegale, fapt semnalat de mai multe organizatii ecologiste internationale, printre care Environmental Investigation Agency (EIA), un ONG de mediu cu birouri in Washington D.C. si Londra.

Presedintele Klaus Iohannis a fost acuzat ca s-ar fi lasat influentat de aceasta firma pentru a trimite spre reexaminarea Codul Silvic. Acuzatiile au fost formulate de fostul ministru al Apelor si Padurilor, Doina Pana. In plus CEO-ul Schweighofer a transmis o scrisoare catre prim-ministruul Romaniei, cerand sa schimbe Codul Silvic, in caz contrar amenintand cu efecte negative asupra comertului dintre Austria si Romania, in general.

In privinta acuzatiilor privind cumpararea de lemn taiat ilegal, reprezentantii Holzindustrie Schweighofer spuneau ca vor demara o ancheta interna si va lua decizii in consecinta. "Toate persoanele implicate in procesul de achizitionare sunt obligate sa semneze pe proprie raspundere faptul ca vor respecta normele de conduita interna. Compania noastra nu va tolera comportamentul inadecvat al angajatilor sai", se arata in raspunsul trimis de Holzindustrie Schweighofer Romania, catre Hotnews.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.