Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Control de amploare asupra modului de investigare a infracțiunilor silvice: Peste 26.000 de dosare înregistrate la nivel național

inspectia judiciara

Problema defrișărilor ilegale a devenit o realitate alarmantă în țara noastră. Inspecția Judiciară a efectuat un control de amploare la toate parchetele din țară, cu scopul de a evalua modul de investigare a infracțiunilor silvice în dosarele în curs de soluționare.

La nivel național, numărul îngrijorător de dosare înregistrate la data de 1 octombrie 2022, ce vizează infracțiunile silvice, ridică un semnal de alarmă. Cu un total de 26.953 de dosare, această situație pune în evidență amploarea problemei și necesitatea unei acțiuni imediate.

Unitățile de parchet cu cele mai mari cifre privind dosarele referitoare la infracțiunile silvice sunt, în ordine: PJ Brașov (1133 dosare), PJ Mediaș (961 dosare), PJ Tg. Mureș (893 dosare), PJ Tg. Cărbunești (846 dosare), PJ Craiova (842 dosare), PJ Reghin (796 dosare), PJ Câmpulung (718 dosare), PJ Vișeu de Sus (681 dosare), PJ Sf. Gheorghe (593 dosare) și PJ Iași (532 dosare).

content-image

Majoritatea dosarelor înregistrate la nivel national se concentrează asupra infracțiunilor de furt de arbori și tăieri ilegale, potrivit raportului întocmit de Inspecția Judiciară. Aceste cifre alarmante reflectă amploarea activităților ilegale care amenință integritatea pădurilor.

Inspectia Judiciara își propune să întărească eforturile de combatere a acestor infracțiuni, iar unul dintre obiectivele instituției este monitorizarea dosarelor mai vechi de 2 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.