Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Control de amploare la Palatul Bragadiru - Droguri și evaziune fiscală la un concert house (VIDEO)

news.ro
politia

Polițiștii din Capitală au descins duminică în incinta Palatului Bragadiru, la subsol, calea Rahovei nr. 147-153, unde se desfășura un concert Tech-House cu DJ. A fost deschis un dosar penal pentru evaziune fiscală, dar au fost descoperite și persoane care aveau la ele droguri, precum și o persoană urmărită internațional.

Duminică, 30 iulie 2023, polițiști din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 5, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sector 5, polițiști din cadrul Secțiilor 18 și 19 – Biroul Ordine Publică, Serviciul Poliția Canină, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și inspectori din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală – Sector 5, dar și comisari din cadrul OPC Sector 5, au acționat pentru asigurarea unui climat de siguranță publică, prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

În urma activităților specifice a fost pusă în mișcare o acțiune de verificare a unui local, din Sectorul 5 al Capitalei, în cadrul căruia se desfășoară diferite evenimente, informează Poliția Capitalei.

În cauză, la momentul controlului comun, în locație se desfășura un eveniment, fiind identificate și legitimate aproximativ 50 de persoane.

Accesul la eveniment se realiza pe baza vânzării unor brățări de acces, acestea nefiind fiscalizate, ocazie cu care a fost ridicată în vederea confiscării suma de 2.580 de lei și 20 de euro, sume de bani care ar fi provenit din comercializarea brățărilor de acces.

În acest caz, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă.

Totodată, în casieria unității administrate de SC Shade Events SRL a fost identificată suma de 684 de lei, care nu a putut fi justificată, sumă care ar fi provenit din vânzarea băuturilor, context în care societatea comercială a fost sancționată contravențional cu 10.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate, comisarii OPC Sector 5 au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în cuantum de 10.000 de lei, iar polițiștii locali au aplicat o sancțiune în valoare de 5.000 de lei, urmând a fi efectuate și verificări suplimentare pe linia respectării prevederilor legale de către inspectori din cadrul ISU B-IF.

9 persoane aveau droguri la ele

De asemenea, în timpul acțiunii au fost depistate 9 persoane care aveau asupra lor mai multe substanțe, susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Secției 18 Poliție în vederea lămuririi situației de fapt, cercetările urmând a fi continuate de către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București.

În cadrul acțiunii a fost identificată și o persoană care figura ca fiind urmărită național și internațional, verificările urmând a fi continuate de Secția 19 pentru lămurirea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale.

Structurile Ministerului de Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune. Acțiunile în sistem integrat vor continua și în perioada următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.