Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Control după control la SRI: Parlamentarii verifică felul în care au fost 'executaţi' Iohannis şi Hellvig (VIDEO)

SRI sigla

Parlamentarii Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI fac din nou verificări la Serviciu. După ce au fost în inspecţie la Direcţia Juridică a SRI, parlamentarii vizitează şi Direcţia Analiză. Scopul: să se afle modul în care se întocmeau şi se trimiteau sesizările la Agenţia Naţională de Integritate. Totul a pornit de la modul în care a fost sesizată ANI în cazul de incompatibilitate al actualului preşedinte Klaus Iohannis şi al actualului director al SRI, Eduard Hellvig.

"Azi vom merge în control la Direcția Analiză. Când am fost în control la Direcția Juridică am încercat să vedem care este parcursul, cum ajungeau informările de la SRI către ANI. Surpriza a fost că ne-au spus că de la Direcția Juridică nu a plecat niciun fel de informare care să ajungă la ANI, ci aceste lucruri erau la Direcția de Analiză. Sigur că am solicitat să mergem să vedem cum merg lucrurile acolo, ce s-a întâmplat. În notele care veneau se spunea foarte clar: domnul Popescu a încălcat articolul din lege, paragraful cutare, având în vedere următoarele aspecte. Adică erau deja și considerente juridice. Și atunci o să vedem la direcția aceasta care au fost normele interne, cum au culeg datele, cum le-au integrat, cum au trimis", a declarat senatorul PSD Claudiu Manda, preşedintele Comisiei SRI.

Parlamentarii din comisie vor discuta, la sediul Direcţiei Analiză a SRI, cu persoanele din conducerea Unității, de la ora 13.00.

Conform lui Manda, SRI a informat ANI despre o posibilă incompatibilitate a lui Klaus Iohannis chiar în ziua în care acesta se înscria în PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.