Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controlorii de trafic aerian germani avertizează asupra pericolului tot mai mare provocat de drone

AP
politie germania

Serviciul de navigaţie aeriană din Germania (DFS) a avertizat că numărul mare de drone deţinute de populaţie prezintă un pericol pentru traficul aerian, relatează DPA. În acest an se aşteaptă un număr record de perturbări ale unor zboruri civile din cauza dronelor, a afirmat şeful DFS, Michael Hann.

În anul 2016 au fost semnalate 64 de cazuri în care drone s-au apropiat în mod periculos de avioane, în special în vecinătatea aeroporturilor. Această cifră este de patru ori mai mare decât cea raportată în 2015, de 14 drone. Potrivit DFS, numai în Germania au fost vândute 600.000 de drone în 2017, clienţii fiind piloţi amatori, pasionaţi de aeronautică şi firme. Hann crede că există un motiv întemeiat pentru a revizui legislaţia şi a crea un registru central cu dronele.

'Când în aer se află sute de drone, trebuie să ştim cui aparţin acestea', a subliniat responsabilul german. DFS trebuie de asemenea să fie capabil să localizeze dronele, nu numai pentru a proteja avioanele de pasageri, ci şi pentru a ajuta la prevenirea unor potenţiale atacuri teroriste, conform Agerpres.

Legea germană privind dronele, aprobată în aprilie, prevede că unele drone trebuie să aibă înscrise numele şi adresa proprietarului. Reprezentanţi ai piloţilor şi DFS continuă totuşi să ceară un registru central şi o geolocaţie pe bază de cip pentru drone, ceea ce ar ajuta de asemenea la rezolvarea problemelor privind răspunderea în caz de daune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.