Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controlul judiciar de 60 de zile a fost menținut în cazul Mariei Tudor

procuror

Omul de afaceri Maria Tudor a părăsit, joi după-amiază, sediul parchetului vâlcean, după audieri procurorii menţinând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, susţin surse judiciare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au reluat joi, la Râmnicu Vâlcea, audierile în dosarul în care sunt implicaţi soţii Maria şi Ion Tudor.

Citește și: ANI face publice averile celor de la BNR

Maria Tudor a ajuns joi după-amiază la sediul parchetului, avocaţii acesteia transmiţând presei că se simte mai bine şi că "nu există niciun temei ca la finalul audierilor să fie schimbată decizia luată seara trecută", referindu-se la măsura controlului judiciar, luată după ce femeii i s-a făcut rău în timpul interogatoriilor şi a fost transportată la secţia UPU a Spitalului din Râmnicu Vâlcea.

Tot în cursul zilei de joi a continuat audierea foştilor angajaţi ai grupului de firme controlate de Maria Tudor.

Omul de afaceri Maria Tudor şi cele două fiice, Elena şi Andreea Tudor, au fost puse seara trecută sub control judiciar.

Aceeaşi măsură a fost aplicată şi directorului Hotelului Olăneşti Riviera, Liliana Uţă, precum şi directorului economic Elena Macovei.

Maria Tudor a fost dusă miercuri la parchet pentru audieri într-un dosar de evaziune fiscală. Tot în cursul zilei de miercuri, au fost aduse de la Constanţa şi Bucureşti, pentru audieri, cele două fiice ale familiei Tudor.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au efectuat, miercuri, 16 percheziţii, atât domiciliare, cât şi la sediile mai multor societăţi care aparţin oamenilor de afaceri din judeţul Vâlcea, Ion şi Maria Tudor. Percheziţiile au fost efectuate într-un caz de evaziune fiscală în care prejudiciul este estimat la 10 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al IGPR, din cercetări a reieşit că, în perioada 2006 - 2016, administratorii a 10 societăţi comerciale din judeţele Vâlcea şi Constanţa ar fi operaţionalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obţinut foloase în mod ilegal.

"Astfel, prin diminuarea obligaţiilor fiscale, dar şi prin achiziţionarea de active la preţuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operaţiuni comerciale fictive semnificative, pentru creşterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat", se arată în comunicat.

Maria Tudor deţine afaceri în turism, industrie, media şi imobiliare, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.