Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI face publice averile celor de la BNR

bnr

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, joi, că a publicat declaraţiile de avere ale membrilor Consiliului de Administraţie al BNR, aferente anului 2016.

"Ca urmare a deciziei Băncii Naţionale a României, prin care s-a hotărât publicarea veniturilor salariale realizate de membrii Consiliului de Administraţie, Agenţia Naţională de Integritate a publicat pe pagina de Internet declaraţiile de avere aferente anului 2016, ce relevă veniturile realizate în anul fiscal anterior. Declaraţiile de avere pot fi accesate pe portalul public, la adresa: http://declaratii.integritate.eu/", se arată într-un comunicat al ANI.

Citește și: Se pune cocaină în Coca- Cola? Ce s-a descoperit într-o fabrică din Franța

Banca Naţională a României publică, începând de joi, salariile membrilor conducerii executive şi indemnizaţiile membrilor Consiliului de Administraţie, în timp ce pentru directori vor fi publicate doar grilele salariale cu nivelul minim şi maxim, a anunţat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

Potrivit acestuia, la aceste venituri se adaugă alte drepturi băneşti, acordate anual, în cuantum total de maximum 2,6 salarii lunare nete, indemnizaţia de pensionare, diferenţiată după caz, în funcţie de vechimea în BNR (în cuantum de maxim 12 salarii, după minimum 6 ani de vechime), participarea la profitul realizat de BNR în funcţie de rezultatele financiare anuale, după impozitare şi virarea celorlalte obligaţii (în sumă de maxim un salariu lunar net).

Citește și: Asta e țara în care se vând sute de mii de bâte de baseball, dar nimeni nu practică sportul: La ce sunt folosite

Pentru membri neexecutivi ai Consiliului de Administraţie se publică indemnizaţiile nete lunare şi alte venituri, conform legii (de exemplu, în anul 2015 membrii neexecutivi au primit fiecare o sumă echivalentă cu indemnizaţia lunară).

Potrivit datelor publicate pe site-ul BNR, guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu, are un salariu net de 42.727 lei la care se adaugă indemnizaţia de membru al Consiliului de Administraţie al băncii, de 18.476 lei. Prim-viceguvernatorul Florin Georgescu primeşte un salariu net de 40.430 lei şi o indemnizaţie de membru al CA de 18.313 lei, iar viceguvernatorul Liviu Voinea încasează un salariu de 37.764 lei şi o indemnizaţie de membru al CA de 17.103 lei.

Citește și: Samsung amână lansarea Galaxy Note 7 după ce bateriile au început să explodeze

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.