Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONTROVERSATA OUG 9 a fost ADOPTATĂ de Senat

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vot parlament vot

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative a fost adoptat luni în plenul Senatului cu 64 de voturi pentru şi 41 împotrivă, în forma Guvernului.

Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, sesizată pe fond, a propus raport de admitere cu amendamente respinse, a menţionat în cadrul dezbaterilor senatorul PSD, Ion Rotaru, preşedintele comisiei.

Citește și: SCANDALOS Ce a făcut Floricica Dansatoarea la Antena 1: Cheloo a plecat din emisiune și a făcut-o praf pe Delia / VIDEO

Senatorul Traian Băsescu a precizat că PMP va vota împotriva acestei legi de adoptare a Ordonanţei 9. "Vreţi să suspendăm cu totul disciplina în finanţele publice locale? (...) Abia s-a făcut puţină rigoare în utilizarea banilor publici în administraţia locală şi centrală", a declarat Traian Băsescu în plenul Senatului. El i-a îndemnat pe senatori să nu facă "un pas înapoi" prin adoptarea acestei ordonanţe.

La rândul său, senatorul PNL, Carmen Hărău, a susţinut că articolul 5 din Ordonanţa 9 anunţă practic disponibilizări în administraţie. "Sper că nu intenţionaţi să daţi foc la ţară ca să vă ţineţi de cuvânt", a spus ea, adresându-se reprezentanţilor PSD şi ALDE. Carmen Hărău a făcut un apel către senatori, în numele PNL, să nu voteze "această trăsnaie".

Citește și: S-au luat la bătaie în timpul unei emisiuni: Ce au făcut două fete / VIDEO

Senatorul UDMR, Cseke Attila, a afirmat că Ordonanţa 9 are şi câteva prevederi legate de creşteri salariale pe care Uniunea le salută. El a ridicat totuşi problema articolului 5 din actul normativ, în care se spune că numărul maxim de posturi din autorităţi şi instituţii publice se va stabili cu condiţia acoperirii integrale a salariilor pe anul în curs, în limita cheltuielilor de personal. Parlamentarul UDMR a întrebat în plenul Senatului dacă s-a făcut o analiză a acestei situaţii, ca nu cumva să se facă ulterior disponibilizări.

Grupul USR a anunţat că nu susţine această ordonanţă. Senatorul USR, Raluca Presadă, a declarat că OUG este "o altă ordonanţă de urgenţă a Guvernului Grindeanu care aruncă România în haos" şi care "duce la o cheltuire nesăbuită a fondurilor publice".

Citește și: A intrat în era socializării: Un fost președinte și-a făcut cont

Senatul a votat legea de aprobare a OUG 9/2017 în calitate de primă Cameră sesizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.