Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversatul islamolog elvețian Tariq Ramadan rămâne arestat provizoriu, în Franța

ro.pinterest.com
carte islam

După ce în mai a fost respinsă o primă cerere, apărarea a depus această nouă cerere la 19 iulie, în urma unei confruntări cu prima femeie care l-a acuzat, Henda Ayari.

În sprijinul cererii sale, apărarea lui Tariq Ramadan a invocat din nou starea lui de sănătate - teologul elveţian suferă de scleroză în plăci, dar tratamentul împotriva ei a fost considerat compatibil cu încarcerarea lui la Fresnes, în regiunea pariziană - şi "incoerenţele şi nepotrivirile" din depoziţiile reclamantelor, conform Agerpres.

O confruntare între Tariq Ramadan şi a doua femeie care a formulat acuzaţii, supranumită "Christelle", a fost fixată pentru 18 septembrie, după amânarea celei prevăzute pentru 18 iulie, din motive medicale invocate de partea civilă. O primă confruntare a avut loc la 1 februarie.

O a treia femeie, Mounia Rabbouj, a depus de asemenea plângere în Franţa împotriva lui Tariq Ramadan, pentru violuri. În acest dosar, el a fost plasat deocamdată sub statutul intermediar de martor asistat, iar investigaţiile continuă.

Teologul, care neagă orice agresiune, a recunoscut că a avut o relaţie extraconjugală cu Rabbouj, fostă damă de companie şi protagonista unui proces pentru proxenetism, alături de fostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

În arest, islamologul a recunoscut că s-a întâlnit cu Henda Ayari şi "Christelle" în public, o singură dată cu fiecare, dar a negat orice raport sexual cu acestea.

În Elveţia, o a patra femeie a depus plângere pentru viol împotriva lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.