Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversatul medic Flavia Groșan joacă tare - va merge cu un avocat la Colegiul Medicilor pentru a fi audiată

Facebook
Flavia Grosan

Medicul orădean Flavia Groşan, care a afirmat că tratează bolnavi de COVID-19 după scheme de tratament proprii, este aşteptată luni la Colegiul Medicilor Bihor, pentru a fi audiată. Ea a anunțat pe Facebook că va fi însoțită de un avocat. Medicul susţine că a reclamat-o o colegă, nu pacienţi, şi a respins acuzaţiile de malpraxis. ”Dacă încerci să-ţi pui mintea la contribuţie şi să faci ceva pentru pacient uite cu ce te alegi”, a afirmat Flavia Groşan într-o emisiune TV, afirmând că are parte de ”un val de susţinere”. Medicul este de părere că infecţia cu COVID19 este ”o răceală zdravănă, o gripă mai fiţoasă un pic”.

În ultimele zile, medicul a avut mai multe postări pe Facebook referitoare la modul în care îşi tratează pacienţii, dar şi în replică la criticile privind abordările în cazul pacienţilor cu COVID.

”Voi, cei care muriţi de grija mea, haideţi azi si mâine in cabinetul meu să vă arăt cum salvez oameni. Chiar aş avea mare nevoie de ajutor. Eu fac consultul, cum numai eu ştiu să-l fac, iar voi să vă ocupaşi cu transmiterea documentelor medicale. Ce ziceţi?
PS Uite cum se învârte roata. Ehe, cand eram eu invitată în secţiile ATI...”, a scris Flavia Groşan pe Facebook.

Urmează marea carantină în România ?! Oficial din Guvern: 'Îmi doresc din tot sufletul o carantină naţională'

Flavia Groşan a produs un val de critici din partea medicilor după ce a afirmat că îşi consltă pacienţii, inclusiv online, după o schemă de tratament proprie. De cealaltă parte s-au situat numeroşi susţinători ai medicului, care s-au organizat în grupuri pe Facebook şi care susţin că luni se vor afla la Colegiul Medicilor Bihor când medicul va fi audiat.

”După atâta muncă, muncă enormă pe care am avut-o, uitaţi-o aici pe Lavinia, asistenta mea, enorm cât am muncit anul ăsta, să fii invitat la Comisia de etică pentru că ţi-a făcut reclamaţie o colegă, nu un pacient, deci nu vorbim de malpraxis, mi s-a părut că trăiesc într-un film american. Nu îmi vine să cred aşa ceva”, a declarat medicul joi seară, la Antena 3.

Întrebată cum răspunde colegei care a reclamat-o, medicul a spus: „Nu răspund nicicum! Ştiu în ce lume trăiesc! Nu mă miră, ştiu exact în ce lume trăiesc şi dacă încerci să faci un pic, să-ţi pui mintea la contribuţie şi să faci ceva pentru pacient uite cu ce te alegi! Eu nu comentez nimic”.

Doctoriţa spune că nu a reţinut numele celei care a reclamat-o.

Întrebată dacă are emoţii pentru ziua în care va fi audiată la Colegiul Medicilor, ea a răspuns negativ.

„Ce mi se poate întâmpla?  Luaţi-mi dreptul de liberă practică! Dacă după atâta muncă mie-mi iei dreptul de liberă practică fără să am acuzaţii de malpraxis, atunci... asta e lumea în care trăiesc, mă împac cu ea şi gata! Nu am emoţii deloc”, a răspuns ea.

Radu Tudor INTERVINE în scandalul petrecerii dintr-un club de fițe din București: 'E un conflict major între obiceiurile balcanice și civilizația europeană'

Flavia Groşan a precizat că în ultimii 10 ani are 30.000-40.000 de pacienţi cărora le-a prescris Claritromicina, medicament despre care spune că are „calităţi extraordinare”.

„În 10 zile pacienţii mei sunt OK, mă rog, mai stau patru zile în izolare după care îşi reiau activitatea. Bun reportajul care a pornit, a spus o mie. Nu o mie, eu am mii, pentru că într-o casă sunt 3-4 pacienţi COVID şi pe toţi patru i-am tratat. Deci sunt mii, mii şi mii de pacienţi care au mers foarte bine. Acum, că ar fi ajuns în spital da, ştiu trei cazuri care au ajuns în spital, că nu sunt perfect nici eu, poate sunt mai mulţi, nu ştiu. În genera feedback-ul e foarte bun de la pacienţii mei”, a mai declarat Flavia Groşan.

Groşan  a precizat că „vedeta” schemei sale de tratament este Claritromicina, care „nevoie de ajutoare”, alte două medicamente pe care le-a numit „regele” şi „regina”.

Ea a răspuns şi afirmaţilor celor care o acuză că îşi face reclamă.

„Absolut da! În fond şi la urma urmei sunt într-un cabinet privat, de ce să nu-mi fac eu reclamă? De ce să nu-mi fac eu, mie reclamă? Asta sunt, asta ştiu să fac. Eu am fost foarte zgomotoasă toată pandemia pe Facebook”, a afirmat Groşan.

Ea s-a declarat copleşită de mesajele de susţinere primite.

Mesaj al medicului Flavia Grosan pentru detractori: Voi, cei care muriți de grija mea, haideți azi si mâine in cabinetul meu sa va arat cum salvez oameni!

”Faptul că am fost alături de ei din prima zi de pandemie, când a fost declanşat prima stare de urgenţă, eu am fost acolo şi le-am spus „staţi calmi, sunt lângă voi, este o pneumonie, calm!”. Le-am transmis probabil energia mea pozitivă, încredere, au venit lângă mine (...) S-au creat grupuri pe Facebook, mă sună la telefon, mesageria de susţinere e plină. Sunt copleşită, eu efectiv sunt copleşită de ce mi se întâmplă”, a mai afirmat medicul.

Groşan a dat spus şi ce este boala provocată de SARS-CoV-2: „Este o răceală zdravănă, o gripă mai fiţoasă un pic, un pic mai, mai, mai... da, este un virus un pic mai agresiv. Nu ştiu nimic de el, că eu nu-s virusolog, am observat că simptomele sunt un pic mai brutale, care trebuie tratat de la primul simptom. (...) Intri pe tratament, să nu-i dai voie să coboare”.

Colegiul Medicilor din judeţul Bihor s-a autosesizat după ce medicul Flavia Groşan a afirmat că a vindecat o mie de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 în cabinetul ei privat, tratând aceste cazuri cu un banal antibiotic, în timp ce tratamentele din spitale, ale pacienţilor cu COVID-19, duc la decesul acestora.

Medicul va fi cercetat de Comisia de Etică a Colegiului Medicilor Bihor.

Unii dintre cei care au reacţionat critic la adresa sa sunt medicul Sorin Bivolaru, care a demontat ”tratamentul” folosit de colega sa, dar şi Laura Zarafin, medic specialist ATI la Spitalul Colentina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.