Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Convenţia de la Singapore privind Medierea a fost semnată de 46 de ţări

mediere

Un tratat internaţional care permite statelor şi organizaţiilor să pună în aplicare acorduri mediate care decurg din litigii comerciale a fost semnat miercuri la Singapore, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Convenţia de la Singapore privind Medierea a fost semnată de 46 de ţări - între care China, SUA, Coreea de Sud şi India - la şase luni după ce tratatul a fost prezentat pentru prima dată de ONU în decembrie 2018. 

Tratatul permite părţilor implicate în litigii comerciale internaţionale să efectueze soluţionări mediate în propriile instanţe - o modalitate care nu era disponibilă anterior în litigiile transfrontaliere. 

Înainte de Convenţia de la Singapore, părţile trebuiau să se bazeze pe proceduri de contencios costisitoare sau arbitraj, după cum prevede Convenţia pentru recunoaşterea şi executarea sentinţelor arbitrale străine, adoptată la New York, la 10 iunie 1958.

Citește și: Alegerile legislative în Polonia vor avea loc la 13 octombrie

Secretarul general adjunct al ONU pentru Afaceri Juridice Stephen Mathias a salutat tratatul ca o ''convenţie marcantă'', arătând modul în care ONU foloseşte medierea pentru ''soluţionarea pe cale paşnică a litigiilor''. 

Tratatul survine în contextul în care China şi SUA se află într-un război comercial în care ambele părţi îşi impun reciproc taxe vamale. 

''Multilateralismul se află sub presiune, dar soluţia este îmbunătăţirea sa, nu abandonarea'', a menţionat premierul din Singapore, Lee Hsien Loong.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.