Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Convergenţă de opinii' în conversaţia telefonică dintre preşedinţii Joe Biden şi Emmanuel Macron

Le depeche
Emmanuel Macron

Preşedintele Joe Biden şi omologul francez Emmanuel Macron au avut duminică o conversaţie telefonică în care au 'observat o mare convergenţă de opinii' cu privire la problemele internaţionale majore, în special combaterea pandemiei de COVID-19 'în cadrul OMS' şi schimbările climatice după revenirea SUA în cadrul Acordului de la Paris, informează AFP, conform AGERPRES.

Conform unui comunicat al preşedinţiei franceze, cei doi şefi de stat şi-au exprimat 'dorinţa de a acţiona împreună pentru pace în Orientul Apropiat şi Mijlociu, în special cu privire la problema nucleară iraniană'.

Această 'conversaţie amicală şi de lucru' desfăşurată în limba engleză a durat o oră, conform informaţiilor obţinute din anturajul preşedintelui francez.

La rândul său, Casa Albă a indicat faptul că preşedintele Joe Biden i-a comunicat omologului francez 'dorinţa de a consolida legăturile bilaterale' cu Franţa, 'cel mai vechi aliat al nostru', dar şi 'relaţia transatlantică' prin 'NATO şi parteneriatul SUA cu UE'.

Dan Bittman revine în prim-plan: 'Medicii mă felicită că nu am tăcut. S-a ajuns ca pe vremea comuniștilor. E rușinos și trist după atâția ani de la Revoluție'


Cei doi lideri au fost de acord că se impune o coordonare în privinţa 'provocărilor comune precum schimbările climatice, COVID-19 şi redresarea economiei globale', potrivit comunicatului de presă al Casei Albe.

"Au convenit, de asemenea, să colaboreze în privinţa priorităţilor comune în politica externă, în special cu privire la China, Orientul Mijlociu, Rusia şi Sahel", conform comunicatul părţii americane.

În ceea ce priveşte toate aceste subiecte, cei doi preşedinţi 'au fost de acord să rămână în contact foarte strâns în următoarele săptămâni', potrivit Palatului Elysee, chiar dacă o întâlnire fizică nu poate fi stabilită deocamdată din cauza pandemiei.

Administraţia prezidenţială franceză a indicat duminică că preşedintele Macron a fost sensibilizat de referinţa la originile franceze ale preşedintelui Joe Biden, care a depus jurământul cu mâna pe o Biblie Douai, veche de peste 400 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.