Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Convorbiri între preşedintele SUA şi premierul britanic, săptămâna viitoare, la Washington

CNN
Joe Biden

Convorbiri între preşedintele SUA şi premierul britanic, săptămâna viitoare, la Washington.

Premierul britanic Rishi Sunak va purta convorbiri cu preşedintele american Joe Biden, săptămâna viitoare, la Washington, pe agenda discuţiilor fiind îmbunătăţirea relaţiilor economice şi acordarea de sprijin militar Ucrainei în conflictul său cu Rusia, informează marţi Reuters şi AFP, conform Agerpres.

Premierul britanic se va afla miercurea şi joia viitoare în capitala SUA şi se va întâlni cu liderul de la Casa Albă, cu membri ai Congresului şi lideri de afaceri, a menţionat purtătorul de cuvânt al lui Sunak.

"Vizita va fi o ocazie de a aprofunda discuţiile purtate în ultimele luni de primul ministru şi preşedintele Biden despre îmbunătăţirea nivelului de cooperare şi coordonare între Regatul Unit şi SUA în privinţa provocărilor economice care ne vor defini viitorul", a mai spus purtătorul de cuvânt.

"Va fi şi o ocazie de a discuta chestiuni între care continuarea sprijinului nostru pentru Ucraina", a adăugat acesta.

Vizita din 7-8 iunie va fi prima vizită oficială a lui Rishi Sunak la Washington de la numirea sa în funcţia de premier, în octombrie anul trecut. Sunak vrea să îmbunătăţească relaţiile cu Statele Unite, afectate de plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană, în 2020.

În aprilie, un oficial de la Casa Albă a fost nevoit să dezmintă că Biden - care are origini irlandeze - ar fi "anti-britanic", după ce a petrecut o jumătate de zi în provincia britanică Irlanda de Nord, urmată de două zile şi jumătate de întâlniri în Republica Irlanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.