Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COPAC cere autorităților o strategie care să asigure accesul la vaccinare pe durata întregii vieți

MFE
Vaccinare

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) le solicită autorităților să realizeze o strategie care să asigure accesul la vaccinare pe durata întregii vieți. Foarte importante sunt vaccinurile realizate în cazurile pacienților cronici care pot prelungi durata vieții, potrivit Mediafax.

Reprezentanții COPAC au transmis un mesaj factorilor decidenți din sistemul de sănătate pentru a realiza și implementa o politică publică care să asigure accesul la vaccinare pe tot parcursul vieții. În contextul pandemiei, solicitarea devine foarte importantă, iar COPAC solicită autorităților creșterea accesului la servicii de vaccinare prin compensarea vaccinurilor la pacienții cronici și promovarea vaccinării pe durata întregii vieți pentru a încuraja îmbătrânirea sănătoasă.

LIVE TEXT - AMERICA ALEGE. Donald Trump devine favorit după o revenire de senzaţie

„Perioada pe care o traversăm ne-a arătat cât de important poate fi un vaccin. Dacă în unele cazuri, nu avem vaccin și ne-am dori să avem, în alte cazuri acestea există, însă nu sunt folosite într-o proporție suficientă. Credem că este nevoie de a proteja populația în general și pacienții cu afecțiuni cronice în special prin vaccinare”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

Potrivit datelor prezentate de COPAC, vaccinarea este eficientă în ceea ce privește costul. Calculele arată că mai puțin de 4.000 euro este costul pentru a proteja o persoană împotriva a 17 boli infecțioase pentru întreaga viață. De asemenea, vaccinarea antigripală pentru persoanele cu afecțiuni cardiace reduce cu 50% riscul de deces prin infarct. Adulții cu diabet sau boală cardiacă cronică sunt de patru ori mai predispuși decât cei sănătoși să dezvolte boală pneumococică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.