Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copiii și femeile au început să fie EVACUAȚI, după explozia de la Orăștie: Autoritățile au declanșat ALERTA / VIDEO

UPDATE

Pompierii din judeţele Hunedoara, Alba, Gorj şi Sibiu intervin şi pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri pentru stingerea incendiului izbucnit la o fabrică de vopseluri din Orăştie, iar reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara anunţă că a fost redusă aria afectată de foc.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi noapte de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, efectivele sporite de pompieri din judeţul Hunedoara şi echipajele sosite în sprijin din judeţele Alba, Gorj şi Sibiu, însumând peste 40 de pompieri, intervin, pe timpul nopţii, cu spumogen dispersat cu tunurile aflate în dotarea a 11 autospeciale de stingere.

”Eforturile susţinute ale pompierilor au dus la reducerea ariei afectate de incendiu şi la stoparea propagării arderii la alte obiective de pe platforma industrială”, menţionează ISU.

Totodată, pe timpul nopţii efective de jandarmi se vor afla în zona locuinţelor din care a fost evacuată populaţia, precum şi în zona Sălii de sport din Orăştie, unde au fost cazate o parte din persoanele evacuate.

”Comitetul local al municipiul Orăştie a decis evacuarea a peste 370 de oameni din cinci blocuri, cu 185 de apartamente, precum şi din 25 de locuinţe situate pe străzile Nicolae Titulescu şi Câmpul Nou, din apropiere de locul producerii incendiului. Majoritatea oamenilor au preferat să meargă la rude, în timp ce alte persoane au fost transportate la Sala de sport din municipiul Orăştie”, mai arată sursa citată.

Agenţia pentru Protecţia Mediulu Hunedoara a amplasat un echipament fix pentru monitorizarea calităţii aerului. Operaţiunea se va realiza din oră în oră, monitorizarea urmând să continue timp de o săptămână şi după lichidarea incendiului.

Știrea inițială

Copiii şi femeile care locuiesc în cele cinci blocuri situate în apropierea fabricii de vopsele din Orăştie, afectată marţi de un puternic incendiu, vor fi evacuaţi în cursul serii la sala sporturilor din municipiu, potrivit unei decizii luate de autorităţile locale.

Măsura a fost decisă pentru a putea proteja populaţia din zonă de fumul gros degajat în atmosferă, din cauza arderii substanţelor din fabrica de vopsele, scrie agerpres.ro.

Citește și: Un fost ofițer SRI detoneză BOMBA! Unde acționează firmele acoperite ale Serviciului – ce SCOP SUPREM avea Statul Paralel al lui Coldea

"Autorităţile locale au decis evacuarea din zona periferică a municipiului Orăştie a copiilor şi femeilor. Oamenii vor fi transportaţi cu trei autocare la sala sporturilor din localitate", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

În cele cinci blocuri de locuinţe propuse pentru evacuare trăiesc circa 300 de persoane, însă majoritatea acestora au plecat deja la rude, conform autorităţilor.

Citește și: După călătoriile studenților, CFR vine cu o nouă GRATUITATE!

Populaţia din municipiul Orăştie a fost sfătuită marţi seară să închidă uşile şi ferestrele locuinţelor şi să rămână în case pentru a evita inhalarea fumului degajat în atmosferă de incendiul care s-a produs la fabrica de vopseluri.

"În municipiul Orăştie a fost activat sistemul de alarmare a populaţiei. Oamenii sunt sfătuiţi să rămână în locuinţe până la stingerea incendiului", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Citește și: Probleme serioase pentru GIGANȚII din telefonie! Ce jucător de-abia intrat pe piață oferă abonamente cu 2 euro

De asemenea, populaţia a fost rugată să evite deplasarea în zona în care se află hala de producţie în care s-a produs incendiul.

Hala cuprinsă de flăcări se află la marginea municipiului Orăştie, în partea de nord-est a oraşului, la o distanţă de circa 700 de metri de primele locuinţe ale oamenilor. Fumul negru poate fi observat din şoseaua care face legătura dintre Deva şi Orăştie.

Citește și: SURPRIZĂ! Cum a obținut Mihai Fifor, propunerea PSD pentru Apărare, peste 100.000 de euro în mai puțin de o lună, în 2017

Efectivele de pompieri mobilizate la faţa locului acţionează pentru stoparea propagării arderii la halele din apropierea locului incendiului. În sprijinul lor au fost solicitate echipaje de pompieri din judeţele Gorj, Alba şi Sibiu.

Incendiul declanşat marţi după-amiază la Orăştie se manifestă la o hală construită pe cinci niveluri, cu o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, în care se prelucrează vopseluri.

Citește și: Replică tăioasă a premierului! „Nu le-a jefuit nimeni. Le-am luat acum pentru că acum ne trebuiau”

În urma incendiului, un bărbat de 27 de ani a suferit arsuri de gradul patru şi a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Orăştie, el urmând să fie transferat la secţia de arşi a unui spital din Timişoara. Alte patru persoane s-au intoxicat cu fum, dar au fost tratate de medici la locul intervenţiei.

La faţa locului au fost mobilizaţi 30 de pompieri militari, care intervin cu şapte autospeciale de stingere, şi un echipaj SMURD. De asemenea, în zonă se mai află patru ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara.

Citește și: ATENȚIE! Sumă RECORD pusă de FBI pe capul unui român! Cine este și ce a făcut ,

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.