Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copiii stau acasă din cauza frigului, iar premierul Nicolae Ciucă discută principiile 'României Educate'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Nicolae Ciucă guvern miniștri

Premierul Nicolae Ciucă se va întâlni marți cu federațiile reprezentative din învățământ pentru a discuta despre implementarea programului România Educată. Întâlinirea vine într-un context în care mii de elevi învață de acasă, asta pentru că în școli nu există căldură.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a analizat, luni, împreună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, problematica din educație și demersurile necesare implementării programului „România Educată”.

Premierul a decis să invite la Guvern federațiile reprezentative din învățământ marți, la ora 12.00, pentru o discuție pe baza proiectului de acord cu ministerul Educației, informează Mediafax.

Potrivit Guvernului, acordul este un pas esențial pentru implementarea optimă a măsurilor de care are nevoie sistemul educațional, precum și de sprijinire a salariaților acestuia, pentru reformarea legislației din domeniul educației în concordanță cu principiile și obiectivele strategice stabilite prin Proiectul România Educată.

„Evoluția societății noastre depinde de buna funcționare a sistemului educațional. Elevul se află în centrul acestui sistem, în care dascălii reprezintă factorul determinant. Avem nevoie de o resursă umană bine pregătită și motivată, dedicată profesiei didactice, recunoscând, totodată, rolul personalului didactic auxiliar și nedidactic în ansamblul sistemului de educație. Guvernul înțelege pe deplin importanța unei abordări coerente și incluzive a tuturor factorilor implicați în procesul de educație din România”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.