Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copilul ajuns malnutrit şi deshidratat la Spitalul de Pediatrie Ploieşti este în continuare în stare gravă - El respiră cu ajutorul aparatelor

spitale

Copilul ajuns malnutrit, deshidratat şi în stop cardiac la Spitalul de Pediatrie Ploieşti este în continuare în stare gravă, el fiind hrănit cu ajutorul unui tub introdus prin nas în stomac şi respirând cu ajutorul aparatelor. Creierul micuţului nu a fost oxigenat timp de zeci de minute, potrivit news.ro.

”Faţă de zilele precedente starea lui este ceva mai bună, dar se menţine gravă pentru că el a stat în hipoxie, creierul nu i-a fost oxigenat, timp de 45 de minute a fost resuscitat la noi, Dumnezeu ştie cât a stat acasă în stop cardio-respirator. Nu respiră singur, este pe aparate, în hrănim prin gavaj, ceea ce înseamnă administrarea alimentaţiei prin sondă nazo-gastrică. Parcă faţă de ieri (duminică - n.r.) este ceva mai bine, funcţiile vitale sunt mai bine reprezentate”, a declarat pentru News.ro managerul Spitalului de Pediatrie Ploieşti, medicul Anca Miu.
Mama copilului nu este internată cu acesta în spital, a precizat medicul.
Băieţelul, în vârstă de două luni, a fost dus la Spitalul de Pediatrie Ploieşti în 10 mai, fiind în stop cradio-respirator, malnutrit şi deshidratat. El avea două kilograme la două luni, în condiţiile în care avusese trei kilograme la naştere. La vizita făcută de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului acasă la familia copilului aceştia au constatat că cei doi fraţi ai micuţului – o fetiţă de trei ani şi un băieţel de un an şi jumătate – erau îngrijiţi, curaţi şi hrăniţi. Ambii copii şi mama au fost preluaţi şi duşi într-un centru al Direcţiei.
Surse judiciare au precizat pentru News.ro că Poliţia face cercetări in rem cu privire la cazul bebeluşului şi că pe corpul acestuia nu s-au descoperit urme de violenţă. Nu se exclude varianta ca mama să fi fost în depresie severă, însă autorităţile care verifică acest caz nu înţeleg de ce tatăl, care s-a aflat alături de copiii săi, a permis ca bebeluşul să ajungă în această situaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.