Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicații la majorarea pedepselor pentru traficanții de droguri! Lavinia Cosma (USR): 'Scopul nu este să băgăm copiii în pușcărie, ci dealeri de droguri'

hdfondos.eu
soare iarba agrometeorologie

Deputat USR Lavinia Cosma a clarificat, joi, la Digi24, cu privire la proiectul de lege privind majorarea pedepselor pentru traficații de droguri - nu și pentru cei care deţin aceste substanțe pentru consum propriu. Cosma a punctat că inițiativa a pornit de la sesizările în legătură cu dependența tot mai ridicată a copiilor față de droguri.

„Am pornit această inițiativă de la discuțiile cu părinții că au copii și nu stiu ce să facă cu ei, pentru că consumă aceste substanțe. De un an de zile lucrez la acestă lege cu toate instituțiile abilitate și am constatat că situația e gravă. Avem foarte mulți copii în școli care au ajuns dependeți de aceste etnobotanice.

Citește și: USR îi linişteşte pe consumatorii de droguri: Pedepsele NU cresc, ci rămân cele din prezent

Aceste substanțe să nu mai fie legale. Asta e scopul legii. Avem în România în ultima perioadă tot mai mulți traficanți de droguri. Nu vreau ca numărul lor să crească pe zi ce trece. Scopul nu este să băgăm copiii în pușcărie, ci dealeri de droguri. Să stopăm intrarea în țară de substanțe și droguri”, a spus Lavinia Cosma la Digi 24.

„Proiectul depus de deputata USR Lavinia Cosma are ca scop incriminarea produselor etnobotanice, în condițiile în care exista un vid legislativ și din această cauză România a ajuns un paradis al traficanților de astfel de substanțe.

Proiectul face două lucruri: incriminează etnobotanicele, la fel ca drogurile, și crește pedepsele pentru traficanți. Pentru consumatori NU cresc pedepsele, rămân cele din prezent.

În lege sunt tratate separat deținerea în vederea consumului (Articolul 4) și deținerea în scop de comercializare (Articolul 2). Articolul 4 cu privire la consum NU a fost modificat. În schimb a fost modificat Articolul 2 care se referă la trafic”, se arată pe pagina de Facebook a USR./

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.