Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord 'MUTĂ' la granițe, după ce a anunțat că Statele Unite i-au declarat RĂZBOI: Mișcări de proporții ale Phenianului

kim jong un

Coreea de Nord a mutat avioane şi şi-a întărit apărarea după misiunile unor bombardiere americane B-1B în peninsula coreeană la sfârşitul săptămânii trecute, a dezvăluit spionajul sud-coreean agenţiei Yonhap, preluate marţi de Reuters.

Un raport al serviciului de informaţii din Coreea de Sud arată că Statele Unite par să fi făcut cunoscut intenţionat traseul bombardierelor, deoarece Coreea de Nord nu părea să fie pregătită. Avioanele militare americane au zburat mai departe la nord de zona demilitarizată dintre cele două state coreene decât în orice altă misiune din secolul 21, a declarat la momentul respectiv o purtătoare de cuvânt a Departamentului Apărării de la Washington.

Citește și: Coreea de Nord spune că SUA i-au 'declarat RĂZBOI': Asiaticii anunță că vor DOBORÎ AVIOANELE americane

Serviciul Naţional de Informaţii al Coreei de Sud nu a confirmat imediat agenţiei Reuters existenţa raportului, anunță Agerpres.

Coreea de Nord a susţinut luni, prin ministrul său de externe, că Statele Unite i-au declarat război şi că prin urmare Phenianul este îndreptăţit să ia contramăsuri, inclusiv doborârea bombardierelor americane în afara spaţiului militar nord-coreean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.