Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord a decis expulzarea unui cetăţean american care a intrat ilegal în ţară

coreea de nord

Coreea de Nord a decis expulzarea unui cetăţean american care a intrat ilegal în ţară luna trecută, transmit vineri AFP, Reuters şi Yonhap, potrivit Agerpres.

Bărbatul, identificat sub numele Bruce Byron Lawrence (sau Lowrance), a fost reţinut după intrarea sa în Coreea de Nord, venind din China, la 16 octombrie.

El ar fi declarat "în timpul interogatoriului că a intrat ilegal în ţară la ordinele CIA" din SUA, a precizat agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Potrivit presei sud-coreene, un bărbat cu acest nume a fost arestat în Coreea de Sud în noiembrie anul trecut după ce a încercat să treacă graniţa intercoreeană. Byron, în vârstă de circa 50 de ani şi originar din Louisiana, a fost expulzat atunci în SUA, după ce le-a explicat autorităţilor de la Seul că dorea să faciliteze negocieri între Statele Unite şi Coreea de Nord, în calitate de particular.

Citește și: New York: Primii fulgi de zăpadă au provocat haos în trafic

Nu s-a confirmat deocamdată dacă este vorba de aceeaşi persoană.

Moartea studentului american Otto Warmbier, în iunie anul trecut, abia eliberat după 17 luni de detenţie în Coreea de Nord, a generat puternice tensiuni între Washington şi Phenian. Ulterior, în mai a.c., Coreea de Nord a eliberat trei deţinuţi americani, gest care a ridicat un obstacol major din calea summitului istoric dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un din iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.