Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord a efectuat un nou test cu rachetă balistică

Coreea de Nord a întreprins vineri un nou test cu rachetă balistică, al treilea în ultimele săptămâni la care a fost folosită o tehnologie similară, au declarat marţi doi oficiali americani de la Pentagon, pentru CNN, conform agerpres.

Potrivit unuia din responsabili, evaluarea iniţială arată că tehnologia ar putea fi folosită la o rachetă balistică intercontinentală ulterioară.

ALERTĂ - Mai mulţi turişti români sunt BLOCAŢI în Mexic de mai bine de 24 de ore

Nu este clar însă dacă pentru aceasta ar fi necesare sau nu modificări.

Deţinerea unei rachete balistice intercontinentale ar permite Coreii de Nord să ameninţe teritoriul continental al Statelor Unite, însă tehnologia este considerată dificil de dezvoltat.

SUA nu sunt sigure nici dacă armata nord-coreeană este capabilă de miniaturizarea unui focos nuclear care să poată echipa o rachetă balistică intecontinentală, deşi Phenianul susţine că deţine o astfel de capabilitate, iar oficiali americani au declarat că o iau în calcul în evaluările lor.

CNN mai notează că SUA au anunţat luni că au desfăşurat avioane F-35B în Coreea de Sud pentru prima dată, în cadrul unui exerciţiu care a început vineri.

Paris. Un protest împotriva brutalităţii poliţiei s-a transformat în confruntări violente - VIDEO

'Aceasta este pentru prima dată când operăm avioane F-35B în Republica Coreea', le-a declarat reporterilor căpitanul Jeff Davis, purtător de cuvânt al Pentagonului. Noul avion de luptă invizibil, care poate decola şi ateriza pe verticală, a fost declarat operaţional în iulie 2015.

Exerciţiul lansat vineri, desfăşurat în comun cu armata sud-coreeană, este 'de natură defensivă', a precizat Davis. 'Este de la sine înţeles angajamentul nostru de a apăra Republica Coreea şi Japonia împotriva oricărei agresiuni nord-coreene', a subliniat purtătorul de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.