Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord anunţă lansarea unei rachete intercontinentale. China este 'profund îngrijorată'

Guvernul chinez s-a declarat luni "profund îngrijorat" după ce Coreea de Nord a anunţat că poate testa o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) "în orice moment şi în orice loc", transmite EFE, potrivit agerpres.

"Actuala situaţie din Peninsula Coreeană continuă să fie complexă şi sensibilă. Cerem tuturor părţilor implicate să se abţină de la escaladarea tensiunilor", a declarat purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Lu Kang, într-o conferinţă de presă la Beijing.

Citeşte şi: Portavocea Beijingului îl avertizează pe Trump: 'China se va răzbuna!'

Potrivit oficialităţii chineze, Consiliul de Securitate al ONU are "stipulări explicite" cu privire la dezvoltarea rachetelor de către Phenian, folosind tehnologie balistică, Lu Kang referindu-se astfel la sancţiunile adoptate anul trecut de acest organism internaţional împotriva regimului lui Kim Jong-un.

"China va urmări îndeaproape situaţia şi îşi va aduce contribuţia necesară la menţinerea păcii şi stabilităţii regionale", a adăugat Lu.

China, principalul susţinător internaţional al Coreii de Nord, s-a distanţat de Phenian în ultima vreme din cauza testelor nucleare realizate de autorităţile nord-coreene, dar a condamnat în egală măsură desfăşurarea scutului american antirachetă THAAD în Coreea de Sud.

Coreea de Nord a anunţat duminică faptul că poate testa o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) în orice moment şi din orice loc stabilite de liderul său Kim Jong-Un. În prima zi a acestui an, liderul de la Phenian declarase că ţara sa, cu capacităţi nucleare, este pe punctul de a lansa o ICBM.

O rachetă balistică intercontinentală are o rază de acţiune minimă de circa 5.500 de kilometri, dar unele rachete de acest tip sunt proiectate să parcurgă chiar 10.000 de kilometri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.