Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord consideră că SUA provoacă intenționat tensiuni: Vom lua măsuri să ne apărăm

Donald Trump Kim Jong Un Trump

Administrația de la Phenian a acuzat marți Statele Unite că provoacă tensiuni prin exercițiile militare comune efectuate cu Coreea de Sud și a transmis că va lua măsuri pentru a se apăra, relatează Reuters.

Ju Yong Chol, diplomat nord-coreean, a declarat în cadrul unei conferințe ONU că Adminsitrația de la Phenian va trebui „să reconsidere pașii mari făcuți până în acest moment”.

Diplomatul nu a menționat nimic despre testul balistic efectuat marți de Coreea de Nord.

Coreea de Sud și Statele Unite pregătesc o nouă serie de exerciții militare comune, în pofida avertismentelor și criticilor venite din partea Coreei de Nord.

Administrația de la Phenian a transmis în mai multe rânduri că exercițiile militare dintre Coreea de Sud și Statele Unite vor dăuna relațiilor diplomatice și negocierilor pentru denuclearizare.

Coreea de Nord a lansat marți dimineață două proiectile despre care se crede că erau rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, au anunțat autoritățile militare de la Seul. Proiectilele, care au fost lansate marți dimineață din provincia Hwanghae de Sud, aflată în sud-vestul Coreei de Nord, au zburat pe o distanță de aproximativ 450 de kilometri înainte de a se prăbuși în Marea de Est (Marea Japoniei, n.red.), a anunțat Statul Major Interarme al forțelor armate sud-coreene.

Regimul de la Phenian a efectuat în ultimele săptămâni mai multe teste militare, inclusiv cu rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, în contextul impasului în negocierile cu Statele Unite. Rezoluțiile Consiliului de Securitate ONU interzic Coreei de Nord să lanseze rachete balistice de orice tip.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.