Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord - Kim Jong un îşi prezintă planul politic cincinal cu privire la Coreea de Sud

Kyodo News
Kim Jong Un Coreea de Nord

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a clarificat politica pe care Partidul Muncitorilor din Coreea (WPK, unic) să o urmeze în relaţiile cu Coreea de Sud, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA, relatează Reuters potrivit news.ro.

Kim Jong Un îndemna luna trecută la o consolidare a capacităţilor militare nord-coreene şi stabilea că Statele Unite rămân ”cel mai mare inamic” al Coreei de Nord.

Kim Jong Un, secretarul general al partidului unic, şi-a precizat planul politic cincinal miercuri, a doua zi a unei reuniuni.

”Secretarul general a evideţiat sarcinile pe care Armata Populară şi industria muniţiei le au de îndeplinit anul acesta”, a anunţat miercri KCNA.

”El a precizat direcţia de urmat de către sectorul însărcinat cu afaceri cu Coreea de Sud şi de către sectorul însărcinat cu afaceri externe”.

La începutul anului, Kim Jong un a criticat în mod violent Seulul, după ce a sud-coreenii au propus o cooperare în ”probleme neesenţiale” - precum lupta împotriva noului coronavirus şi turismul - şi a îndemnat Coreea de Sud să nu mai cumpere armament şi să nu mai efectueze exerciţii militare împreunăcu Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.