Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord: Kim Jong Un oferă sfaturi și îndrumări în fabricilor de armament

reuters.com
kim jong un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a oferit îndrumări pe teren la marile fabrici de arme de joi până sâmbătă, inclusiv în cazul liniilor de producţie pentru motoare destinate rachetelor strategice de croazieră şi vehiculelor aeriene fără pilot, a informat duminică agenţia de presă de stat KCNA, citată de Reuters si Agerpres.

Liderul nord-coreean a inspectat, de asemenea, fabrici care produc obuze pentru lansatoare de rachete multiple de calibru super mare şi transmiţătoare cu trei rachete, care sunt utilizate în mod normal pentru a lansa rachete balistice.

Kim Jong Un a dat instrucţiuni pentru creşterea capacităţilor de producţie ca parte importantă a întăririi capacităţilor de apărare ale ţării.

Coreea de Nord a testat lansatoare de rachete pentru obuze de calibru mai mare, rachete de croazieră avansate şi, luna trecută, cele mai noi rachete balistice, inclusiv rachete balistice intercontinentale cu combustibil solid (ICBM).

Kim a cerut o producţie în masă a "diverselor tipuri de motoare de arme strategice de ultimă oră,...care astfel să aducă o contribuţie măreaţă la crearea unei revoluţii în dezvoltarea de noi arme strategice în stilul nostru", a informat KCNA.

Vizitele liderului de la Phenian la mai multe unităţi de producţie de arme de-a lungul mai multor zile consecutive reprezintă un eveniment neobişnuit, dar ele au avut loc pe fondul unor eforturi ale Coreei de Nord de a dezvolta diferite arme strategice şi convenţionale şi a expunerilor recente ale arsenalului său.

La sfârşitul lunii iulie, pentru a marca cea de-a 70-a aniversare de la încheierea războiului coreean, regimul a organizat o paradă militară de amploare, prezentând cele mai noi rachete cu capacitate nucleară şi drone de atac şi de spionaj, la care au fost prezenţi înalţi oficiali de la Beijing şi Moscova, inclusiv ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

Coreea de Nord a organizat şi o mare expoziţie de apărare cu acest prilej.

Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că furnizează arme Rusiei pentru războiul din Ucraina, menţionând un număr semnificativ de obuze de artilerie, precum şi un transport de rachete destinat grupului de mercenari Wagner. Atât Rusia, cât şi Coreea de Nord au negat aceste acuzaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.