Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord NEAGĂ asasinatul: Cetăţeanul mort în Malaezia a suferit un atac de cord

Coreea de Nord a afirmat joi că există indicii clare că un atac de cord ar fi fost cauza morţii cetăţeanului nord-coreean care şi-a pierdut viaţa pe 13 februarie pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, relatează Reuters, conform agerpres.

Malaezia a afirmat că bărbatul, identificat ca fiind Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un, a fost ucis cu un puternic agent neurotoxic, VX, considerat a fi o armă de distrugere în masă. Coreea de Nord a negat că bărbatul mort este Kim Jong-Nam.

Casa Albă aprobă continuarea programului de supraveghere totală a comunicaţiilor

Un fost adjunct al ambasadorului nord-coreean la ONU, Ri Tong Il, a declarat că mostre ale substanţei toxice găsite la autopsie ar trebui trimise la Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

"Dacă este adevărat că această substanţă a fost folosită, atunci mostre ar trebui trimise la biroul OIAC", le-a spus el jurnaliştilor, cu privire la presupusa utilizare a agentului neurotoxic VX.

VX este o versiune mai letală a gazului sarin, incoloră, inodoră şi extrem de toxică. Autorităţile malaeziene au declarat că Kim Jong-Nam a avut o moarte "rapidă şi foarte dureroasă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.