Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord rămâne o 'ameninţare extraordinară' la adresa regiunii, consideră un oficial de rang înalt de la Pentagon

Seldon.News
Coreea de Nord

Coreea de Nord rămâne o ”ameninţare extraordinară” la aresa regiunii, consideră un oficial de rang înalt de la Pentagon, după ce Phenianul a demolat biroul de legătură intercoreean, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Aşa cum au arătat în mod clar evenimentele din ultimele zile, Coreea de Nord continuă să reprezinte o ameninţare extraordinară la adresa regiunii, care ne cere o atenţie permanentă”, a declarat joi pentru presă însărcinatul cu strategia în regiunea indo-pacifică David Helvey..

Citește și: VIDEO Scandal între PNL și USR! Replici de mahala: ‘Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii’

”Este dificil să spunem ce se va întâmpla în zilele şi săptămânile următoare, dar cred că este important să spunem că noi rămânem atenţi faţă de orice tip de ameninţare şi provocare”, a adăugat oficialul de la Departamentul american al Apărării.

Phenianul a distrus marţi biroul de legătură intercoreean situat pe teritoriul nnord-coreean, unul dintre simbolurile destinderii în peninsulă, alimentând astfel tensiuni, după săptămâni de atacuri verbale la adresa Coreei de Sud.

Această demolare a concretizat ameninţări ale lui Kim Yo Jong, puternica soră mai mică a dictatorului nord-coreean Kim Jong Un, care a aemninţat în weekend cu transformarea în ruine a acestei instituţii ”inutile”.

Întrebat despre îndemnuri la o consolidare a prezenţei militare americane în zona peninsulei coreene şi la o reluare a exerciţiilor militare - suspendate cu scopul de a facilita negocieri între Washington şi Phenian, în prezent moarte, Helvey a rămas prudent.

Citește și: Augustin Zegrean: ‘Ar trebui echilibrate lucrurile, dar nu așa. Este o metodă pur bolșevică. Pensiile nu se plătesc din bugetul de stat, ci din bugetul asigurărilor de stat’ .

”Nu vreau să mă pronunţ cu privire la decizii care ar putea să fie luate”, a răspuns el.

”Însă acesta este unul dintre lucrurile despre care discutăm în permanenţă cu aliaţii sud-coreeni”, a spus el.

”Iar pentru a fi onest, este un lucru care ajută la apărarea intereselor noastre şi la menţinearea păcii şi stabilităţii în regiunea indo-pacifică”, a declarat Helvey

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.